Novi Pazar – Sa ciljem da građanima Novog Pazara uljepšaju ramazanske dane aktivisti Sandžačke demokratske partije obradovali su prolaznike na gradskom šetalištu simboličnim poklonima. Oni su razgovarali sa postačima i građanima o značaju mjeseca posta i svojim primjerom podsetili prolaznike na važnost dobročinstva u ovim danima.

Razgovor sa građanima i prigodni pokloni su već postali tradicija Sandžačke demokratske partije u mjesecu ramazanu. Građani su uz lijepu riječ i osmjeh omladinaca, dobili  i vaktije, tespihe, zanimljive ukrasne torbice, ali i cegere za ramazanske pitice i namirnice.

” Mi smo odlučili da kao i svake godine tim simboličkim poklonima obradujemo naše drage sugrađane i pokažemo koliko je ovaj mjesec značajan, da je ovaj mjesec, mjesec dobrote, oprosta, i istinskih ljudskih vrijednosti”, kaže ispred Sandžačke demokratske partije, Rijad Ikić.

Na ovaj način aktivisti Sandžačke deomraktske partije su građanima poželjeli ugodne ramazanske dane, a postačima da isposte i da im post bude primljen.