I posle drugog kola košarkaške Superlige direktor takmičenja Leon Deleon imao je mnogo posla

U košarkaškoj Superligi Srbije odigrani su mečevi drugog kola, na kojima je bilo stvari koje je direktor takmičenja Leon Deleon novčano sankcionisao.

Igrač Dinamika Mirko Đerić moraće da plati 36.000 dinara nakon prijave sudije da je vređao protivničkog igrača, a klub sa Dorćola 12.000 dinara zbog zbog brojnih nedostataka u radu semafora na meču protiv Slobode (85:79). Oni su i opomenuti da do sledeće utakmice kada budu domaćini obavezno poprave semafor tako da se pale crvene i žute led sijalice “pošto je to nedostatak koji ne može da se toleriše”.

Kazna je izrečena i Dunavu, od 24.000 dinara, zbog polivanja vode na teren nakon čega je utakmica sa OKK Beogradom bila prekinuta.

Partizanu je naloženo da plati kaznu od 6.000 dinarazato što je jedan igrač nosio dve različite patike na utakmici protiv Tamiša, a isti iznos u kasu KLS uplatiće i Pančevci jer njihov trener na konferenciji za novinare nije bio adekvatno obučen.

Novi Pazar moraće da plati zbog tehničkih grešaka, odnosno isključujuće greške. Aleksej Nešović 6.000 dinara, Mladen Simeunović ukupno 42.000 zbog tehničke i isključujuće greške dosuđene zbog nesportskog ponašanja na meču protiv Mege.

Košarkaš OKK Beograda Kostja Mušidi, zbog dve tehničke greške na meču protiv Dunava, u kasu KLS uplatiće 18.000 dinara.

Leon Deleon izrekao je i naknadno kaznu za pratioca ekipe Novi Pazar Dejana Kulundžića za prekršaj u prvom kolu Superlige protiv Slobode. On je nakon prijave sudije da ga je vređao i pretio mu kažnjen sa 54.000 dinara.

izvor: Mondo