U utorak, 30. aprila u 11h svečano se otvara turističko-pešačka staza na Gradini, naselje Pazarište. Otvaranju će prisustvovati potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ovaj projekat, vrednosti 12.000.000 dinara finansiralo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Turističko-pešačka staza duga je 950 metara i počinje od restorana Pazarište do vrha lokaliteta tvrđave “Gradina”, prolazi kroz najatraktivniji deo netaknute priorode, ima karakter umerene planinske staze i uređena je za posetioce i turiste. Duž staze nalazi se 7 odmarališta. Na 550m od  početka staze nalazi se raskrsnica gde se levo može nastaviti glavnom stazom, a desno je alternativna staza u dužini od 350m sa jednim odmaralištem. 

Duž staze postavljeni su putokazi, rukohvati, zaštitna ograda, edukativno-informativne table do vrha srednjovekovnog utvrđenja Gradina sa koga se pruža prelep pogled na planine Goliju, Rogoznu i lokalitet Trgovište. Urađen je put preko Sebečava do lokaliteta Gradina, kao i plato za parking. Tokom maja će biti postavljeno osvetljenje koje doprineti posebnoj ambijentalnoj celini na ovom važnom turističkom mestu u našem gradu.