U kompleksu Bor zgrada uspešno je završen projekat parternog uređenja. Prema projektima Uprave grada, takva uređenja planirana su na još sedam lokacija. S obzirom da je u Novom Pazaru već počela građevinska sezona, po svemu sudeći najintenzivnija do sada, od naredne nedelje, kako se najavljuje, počinje uklanjanje garaža i na drugim planiranim lokacijama.

Uklanjanjem 24 garaže, dobijeno je oko 40 parking mesta samo u kompleksu Bor zgrada. Uređeni su platoi, postavljen mobilijar, pa ovaj deo grada sada izgleda potpuno drugačije u najpozitivnijem smislu.”Radovi su praktično gotovi na uređenju parkinga i uopšte parternog uređenja oko Bor zgrada. Iako je na početku bilo puno pobune zbog sklanjanja garaža, evo sad vidimo stanari su prezadovoljni”, kaže direktor JKP ”Parking servis” Armin Mehović.

”Ne da sam zadovoljan, nego sam prezadovoljan”, potvrđuje jedan od meštana, Sait Bjelak. Kaže da je taj prostor neuporediv u odnosu na ranije. ”Tu su bile garaže, đubre, smetlište, narkomani, ma katastrofa”, priča Sait. Podseća da su garaže uklonjene krajem prošle godine, neposredno pre požara u Bor zgradi. ”Da to nije učinjeno – tvrdi – Bor zgrada sada ne bi postojala, jer vozila vatrogasne i hitne službe ne bi imala pristup”.

Iako su meštani ovog dela grada sada prezadovoljni što imaju uređen prostor i više parking mesta, u početku, kažu, nije bilo tako. I na pomen o rušenju bilo je negativnih reakcija. S obzirom da se rušenje garaža sa ostalih lokacija najvljuje od naredne nedelje, direktor Parking servisa moli građane za imaju razumevanja, jer, kako ističe, to se čini na opšte dobro svih građana Novog Pazara.
”Misija lokalne vlasti, na čijem čelu je Sandžačka demokratska partija je da napravimo normalne uslove za život svih naših građana”, kaže Mehović.
Takođe, naredne nedelje trebalo bi da počnu radovi na uređenju platoa ispred svojborske džamije.

”Tu će se raditi parking, sa dečijim igralištem, mobilijarom, zelenilom, tako da ćemo da dobijemo jedan jako lep i pristupačan prostor i za meštane tog naselja, celog Svojbora, ali i za džematlije koje dolaze na namaz da imaju svoj parking, da tokom džume ne budu onolike gužve, da napravimo prostor koji će značiti apsolutno svima”, najavljuje Mehović.
Projektima parternog uređenja obuhvaćene su i lokacije kod zgrade Jezero, iza nove lučne zgrade, u Ulici Mehmeda Alibašića, kod autobiske stanice i u Ulici 12.Srpske brigade. Uklanjanjem privremenih garažnih objekata sa pomenutih lokacija, Novi Pazar dobija 200 novih parking mesta.