Do kraja godine opština Prijepolje raspolagaće sa Planom detaljne regulacije korita Mileševke zajedno sa delom zaštićene okoline manastira Mileševe. Izrada ovog planskog dokumenta poverana je Institutu za arhitekturu i urbanizam Srbije kao nosiocu posla i firmi GeoGis, takođe iz Beograda, kao članu grupe ponuđača.
Za uslugu izrade dokumenta detaljne regulacije korita Mileševke i zaštićene okoline manastira Mileševe raspisan je krajem prošle godine tender na koji su se javila dva ponuđača.
Vrednost ovog ugovora iznosi 3.000.000, 00 dinara a kriterijum za izbor Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije iz Beograda bila je povoljnija ponuda, objavljeno je na sajtu opštine Prijepolje.
Ugovoreni rok za izradu Plana detaljne regulacije korita Mileševke iznosi 330 kalendarskih dana.
Ovaj dokument „uklopiće“ se u već postojeći Prostorni plan područja posebne namene specijalnog rezervata prirode „Klisura reke Mileševke“ koji je izrađen sredinom prošle godine a koji su radili isti stručnjaci Institutu za arhitekturu i urbanizam Srbije i GeoGis. On će doprineti funkcionalnoj integraciji Specijalnog rezervata prirode sa neposrednim i širim okruženjem.