Kiša koja je prethodne noći padala jakim intenzitetom i snijeg koji se naglo topio prethodnih dana doveli su do povećanja nivoa vodostaja rijeka Raške, Jošanice i Trnavice. Kritične tačke duž rijeka u naseljima u Novom Pazaru obišao je gradonačelnik Nihat Biševac sa pomoćnicima i saradnicima, te direktorima javnih preduzeća i članovima Štaba za vanredne situacije.

Na svu sreću voda se nije izlila iz korita, ali uprkos tome na nekoliko lokacija duž Trnavice i Jošanice došlo je do urušavanja puta.Javnim službama biće naloženo da narednih dana ulože maksimalne napore kako bi se učinilo sve da do izlivanja rijeka uslijed eventualnih kiša više ne bude.

Prema riječima gradonačelnika Biševca, cilj je da se obiđu dobro poznate lokacije koje su predhodnih godina bile poplavljene, kako bi se na vrijeme i preventivno reagovalo.
“Hvala Bogu, reke se nisu izlile. Na par lokacija nabujale rijeke odnijele su dijelove puta. Sa predstavnicima nadležnih službi i

Štaba za vanredne situacije razgovarali smo šta se mora preduzeti, posebno na lokacijama gde ima stabala i rastinja. Učinićemo sve kako bi se sprečile veće posledice. Mini brane na pritokama reka uvek u ovakvim situacijama odigraju važnu ulogu. I tokom ove godine biće izdvojena sredstva u iznosu od oko 5 miliona dinara kako bi se brane održavale”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.