Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić prijavio je sam sebe Tužilaštvu za organizovani kriminal nakon kleveta Vojislava Šešelja da je vođa narko-kartela.

Ljajić je za “Blic” potvrdio da je odlučio sam sebe da prijavi jer mu je dosta da, kako navodi, trpi klevete na svoj račun.

Kako piše “Blic”, pošto niko od nadležnih nije reagovao na Šešeljeve tvrdnje, a ni sam lider radikala nije podnio nikakvu prijavu, Ljajić je sam otišao u Tužilaštvo i tražio da se svaka od Šešeljevih tvrdnji ispita, navodi “Blic” koji piše da je imao uvid u tu prijavu.

Podsjetimo, Šešelj je u Skupštini Srbije Ljajića optužio da je “vođa jednog od najjačeih narko ”kartela”, kao i da “policija ima sva operativna saznanja o tome”. Te optužbe Šešelje je ponovio više puta, a sve je sabrao u knjigu “Novopazarski kralj heroina Rasim Ljajić”.

“Rekli su mi u Tužilaštvu da niko nikada još sebe nije prijavio, ali sam svestan da privatnom tužbom ništa ne bih postigao. Ovo više nije politika, borim se za sopstvenu čast”, kazao je Ljajić.

“Iako su ove tvrdnje u stvarnosti lišene svakog osnova, njihov negativan potencijal u javnom diskursu nikako ne treba potceniti i to ne samo zbog toga što je trgovina drogom teško krivično djelo, već i zbog toga što dolaze od javne ličnosti, i što već nekoliko mjeseci zagadjuju javni prostor”, navodi se u prijavi.

Ljajić je naveo i da “očito nema drugog načina da se brani od besmislenih i lažni optužbi osim da praktično samog sebe prijavi i zatraži da tužilaštvo svaku od ovih tvrdnji i optužbi detaljno ispita”.