Muftija je predstavnik vjerske vlasti i pravosudni tumač šerijata, islamskog zakona, priznat zbog svoje čestitosti, vjerskog i pravnog znanja.
Mevlud ef.

Dudić rođen je 21.06.1966. god. u selu Biohane, općina Tutin. Nakon Allauddin medrese u Prištini, završio je Islamski teološki fakultet u Sarajevu. Nakon osluženja vojnog roka 1991. godine, odlazi na specijalističke studije na Univerzitetu Al-Azhar u Kairu u trajanju od 1 semestra, iz oblasti Islamskog misionarstva. Magistrirao je i doktorirao 25 godina kasnije na privatnom univerzitetu Muamera Zukorlića. U januaru 2014. godine, nakon što je Zukorlić “zamrzao” funkciju muftije, imenovan je za predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Muftija “doktor” Mevlud ef. Dudić, 03.01.2019. godine, upriličio je prijem povodom ponovnog izbora za predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.
Na Fakultetu za islamske studije, pred velikim brojem prisutnih funkcionera i članova stranke pravde i pomirenja govorili su “doktor” Dudić i “akademik” Zukorlić.

“Doktor” Dudić na prijem nije pozvao predstavnike drugih partija, gradonačelnika, predstavnike BNV-a već samo SPP članove.

Sa razlogom se danas postavlja pitanje da li je titula muftije privatizovana?

12 KOMENTARA

  1. E pazarka ti imas kako mi se cini preko tvojih sektasa i tvoih muljova i prastodera tvoj medzihat i zasto bi bili pozvani oni koi su po svaku cijenu pokusali da uniste taj nas medzihat u pazaru i cio sandzacko bosnjacki narod ekonomsko kulturno i vjerski sto su dijelom ranije uspjeli medjutim kolo srece se okrece

  2. Autoritarce, demagoge, čvrstorukaše, hvalitelje nacionalnih mana mase su obožavale i obožavaju do imbecilnosti, a one retke koji su bili istinski nosioci progresa, čim bi se pojavili – odmah bi ih sa svih strana okružili mržnja i nerazumevanje.