Novi Pazar – Novopazarac Amer Hadžifejzović odustao je od kupovine objekata TK Raška saznaje Indeksonline.rs

Nakon serije objavljenih tekstova i reakcije gradskog veća Grada Novog Pazara da se povuče iz kupovine zbog “naduvavanja” cene ali i poziva poreskoj inspekciji da ispita poreklo novca Hadžifezovića on je od kupovine odustao.

Indeksonline saznaje, da će Grad Novi Pazar dobiti toplanu na Bio masu i da će grejanje za obdaništa, škole i stambene objekte biti obezbeđeno

Grad je na javnom nadmetanju ponudio 84 miliona dinara za fabriku za preradu otpadnih voda, kotlaru i još nekoliko pomoćnih objekata Tekstilnog kombinata “Raška” u stečaju. Početna cena ovih objekata bila je 15,2 miliona dinara.

Pored grada Novog Pazara, na aukciji je učestvovao i Novopazarac Amer Hadžifejzović koji je početnu cenu od 15,2 miliona dinara skoro ušestostručio. On je tako stekao pravo na kupovinu objekata TK “Raška” kao jedini ponuđač pored lokalne samouprave.

Hadžifejzović je kao fizičko lice učestvovao na aukciji a prema našim saznanjima, on je ponudio otkupnu cenu za od 78.000.000 dinara (oko 660 hiljada evra). 

Prema informacijama do kojih smo došli, Hadžifejzović je bivši zastupnik firme koja se bavi trgovinom na malo kozmetičkim proizvodima. Podneo je ostavku na tu funkciju 2015. godine, kako je navedeno u odluci, iz ličnih razloga. Firma kojom je rukovodio prebačena je u vlasništvo Ćosić Milana iz Beograda, a nagomilani milionski dug za poreze ostao je neplaćen. 

Izvor: Indexonline

2 KOMENTARA

 1. Eto,zahvaljujuci meni i naravno Sandzak Haberu,sledece zime (Insalla)nemoraju svi biti u jednoj sobi oko radijatora 😂😅

 2. E sad,sta nam je jos ostalo?
  Ostala nam je jos (Autobuska Stanica)
  i nju treba vratiti gradu,”sablonski” na isti nacin osmisljena pljacka gradjana N.Pazara
  I to sa (vrha) tadasnje stranke na vlasti(kao sto je bio slucaj sa ovom toplanom ali na srecu nije im uspelo)
  Dovoljno je coveku da pogleda uslove tendera i odma mu je jasno kako je pljackanje poreskih obveznika osmisljeno,pod navodnom “privatizacijom”
  P.s.Nigde u svijetu se nemogu privatizovati objekti od vitalnog znacaja za grad osim kod nas,nazalost.
  P.Hajde jos ovo da resimo,pa cemo posle udruzenim snagama pisati protiv Muftije😁

Comments are closed.