Tokom nastavka prve sednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća (), koja će biti održana sutra u Novom Pazaru, biće izabrani organi upravljanja i radna tela ovog nacionalnog organa.

Radio Sto plus saznaje da su liste “” i “Vakat je” već dogovorile podelu nosioca ovih organa i radnih tela.

Listi “Vakat je” pripalo je mesto jednog potpredsednika, kao i potpredsednika Izvršnog odbora i predsednika jednog od četiri resorna odbora.

Nosilac ove liste, Sait Kačapor, biće izabran za predsednika Senata BNV, kao najstariji većnik sa najvećim akademskim referencama.

Prema Statutu BNV ima predsednika, za koga je ranije izabran diplomirani sociolog iz Tutina Esad Džudžo, četiri potpredsednika, Izvršni odbor (koji čine predsednik, potpredsednik i pet članova), četiri resorna odbora i Savet Vijeća ( koji čine Senat, Savet za odnose sa verskim zajednicama i predsednički savet).

Na izborima za Nacionalne savete nacionalnih manjina u Srbiji, koji su održani 4. novembra, lista “Samoopredeljenje – dr Sulejman Ugljanin” osvojila je 14, lista “Matica bošnjačka – akademik Muamer Zukorlić” 13, dok je listi “Vakat je – prof. dr Sait Kačapor” pripalo osam mandata.

Nastavak prve sednice BNV počinje sutra u 13 sati u Glavnom uredu ovog nacionalnog organa.

A.Bajrović


3 KOMENTARA

  1. BNV je nelegitoman a nosioci upravljanja nemaju ljudski kredibilitet jer su Uhlebljenici jer rade proriv Sandjaka i Sandjakalija. Vjerujem da ima dosta nosioca upravljnja koji znaju da politika dvojca : Rasim – Suljo nije zdrava…ali eto po inerciji gaze svoje ljudsko dostojanstvo…

    Molba i savjet novo izabranim organima upravljanja: Vratite se na put ljudskosti- pravednosti…, ne sirite losu sliku o Sandjaku.. slika koja kola je uzasna… slika nije odraz pravog stanja u Sandjaku… vecina zna da manjina u Sandjku kvari sliku… SANDJAK JE NESTO VISE…

    Krenite u susret Zukurlicevim i SPP -ovim Principima … Mlade generacije ce vam biti zahvalne.

  2. Tako mi boga vi ste bolesnici, a kako rece jedan od vas bolesnika “manjina kvari sliku o Sandzaku”, upravo tako pa viditeli da ste vi manjina i to golema manjina a umisljate da ste nesto drugo, sto ide u prilog tome da ste bolesnici kao i vas lider zuki. Sve hocete nasiljem da resite pa kad vam ne uspe glumite zrtvu vaske jedne.

Comments are closed.