NOVI PAZAR: Novopazarac Amer Hadžifejzović, koji je na licitaciji učestvovao kao fizičko lice, kupio nekoliko objektata Tekstilnog kombinata „Raška“ za 78 miliona dinara, zapošljen je kod svoje supruge i prijavljen na minimalac, dok sa druge strane državi duguje za porez enormnu svotu novca za propali biznis kojim se bavio.

Kako sazanajemo, on za porez državi Srbiji duguje preko milion dinara, pa se postavlja pitanje odakle njemu toliki novac za kupovinu objekata TK „Raška“.

Takođe, pitanje je za koga i za čije interese je kupio ovaj objekat i od kojih para, s obzirom da državi duguje toliki novac i da se bavi prodajom sitnih komzetičkih proizvoda na crno.
Kako saznajemo, kupac je usko povezan sa tajkunima kojima je interes da upropaste izgradnju toplane i reketiraju lokalnu samoupravu, kako bi povukli učešće u kupovini, što je Grad Novi Pazar odbio.

Čiji je interes da stopira izgradnju toplane na biomasu, koja bi duži vremenski period rešila snabdevanje grejanjem građana Novog Pazara?

Objekti koje je kupio nalaze se na parcelama 10897/9, 10897/46, 10897/48 i 10897/49, a koje je lokalna samouprava predvidela za izgradnju toplane na biomasu, pa će đaci u školama ostati bez grejanja kao i stanovnici zgrada u Novom Pazaru.
On je ugovor o kupoprodaji zaključio u ponedeljak sa stečajnim upravnikom Zoranom Milosavljevićem.

Gradsko veće Grada Novog Pazara donelo je odluku da odustane od kupovine objekata TK „Raška“ zbog previsoke cene. Naime, početna cena bila je 15 miliona dinara a do kraja nadmetanja dostigla je neverovatnih 78 miliona dinara, što je pet puta veća cena od početne! Kako saznaje naš portal, Grad Novi Pazar planirao je da od tog novca reši nekoliko problema, kupi parcelu za izgradnju toplane, plac za izgradnju škole u naselju Šutenovac i plac za muslimansko groblje.

Ponuda Hadžifejzovića, kao fizičkog lica, je bila druga najbolja i on će imati rok od 15 dana da isplatom svih 78 miliona dinara postane vlasnik objekata TK“Raška“. Međutim Hadžifejzović ili tajkun koji stoji iza njega nije kupio i zemljište na kome se nalazi ovaj objekat. Važno je znati da je Grad Novi Pazar Generalnim urbanističkim planom predvideo izgradnju toplane na ovom mestu i da se ništa osim takvog objekta ne može praviti. Zato je još i čudnije da se neko odlučio da kupi ovaj objekat.

Prema informacijama do kojih smo ranije došli, Hadžifejzović je bivši zastupnik firme koja se bavi trgovinom na malo kozmetičkim proizvodima. Podneo je ostavku na tu funkciju 2015.godine, kako je navedeno u odluci, iz ličnih razloga. Firma kojom je rukovodio prebačena je u vlasništvo Milana Ćosića iz Beograda a nagomilani milionski dug za poreze ostao je neplaćen

3 KOMENTARA

 1. Cuj,odakle mu pare ?
  Valjda od “milona” koje duguje.Pise u naslovu,citajte sta pisete…
  Pored kriminalne vlasti u N.Pazaru
  Ovakva (licitacija)naravno moze da prodje….
  Sta je uradjeno-Nista posebno(klasicna prevara)
  Zasto je grad stavio te “striktno predvidjene parcele na tender”?
  Kako bi drugacije(akcija )uspela?

  Nego,pustimo te milionske prevare- to ce i onako poreski obveznici sve platit,sta je sa Arap Dzamijom ?
  Mislim da je fuga na jednom mestu pola cm.deblja od predvidjene

 2. I ja se slazem da bi bolje bilo da se pozabave tom fugom koja bi mogla biti bolja da ne dodje do vlage u samoj dzamiji.
  A ovo sto SDP više nije popularna sami su krivi. Toliko su loših poteza povukli za ovo vrijeme dok vladaju da se zbog toga i ne ocekujje od naroda drugo vec da ih tera polako u istoriju.
  Prva i velika greska im je bila dovodjenje zandarmerije u ramazanu da se obracunavaju sa vjernicima.
  Druga greska im je što su svim silama zapeli da se obračunaju sa islamskom zajednicom. Narod je tu osetljiv i desice se pad popularnosti SDP-a kao što se desilo stranci SDA. Ugljanin da nije napao Islamsku zajednicu on bi vladao i dan danas.

 3. Takodje, ovo šta se radi kod zaposljavanja 3-5-7 je losa reklama za SDP.
  A povezanost ljudi iz SDP-a sa mnogim kriminalcima i narkodilerima je posebna prica.

Comments are closed.