Nosiocu liste “Samoopredjeljenje” Sulejmanu Ugljaninu, čestitku povodom izborne pobjede uputio je predsjednik udruženja “Bosna Sandžak” iz Izmira, Abdullah Gjul.

“U ime Bošnjaka koji žive u Izmiru i u svoje lično ime upućujem Vam iskrene čestitke povodom vaše pobjede na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće u Republici Srbiji. Nismo nimalo sumnjali u vašu pobjedu jer se vi gotovo tri decenije neumorno borite za naš bošnjački narod u Sandžaku ne bi li on dobio sva zakonom garantirana prava. Bošnjaci Sandžaka su to prepoznali i na ovim izborima, i vas ponovo ovlastili da ih predstavljate u naredne četiri godine. Vi niste samo osvjedočeni prijatelj Bošnjaka već i osvjedočeni prijatelj Republike Turske u kojoj mi živimo što nas posebno čini sretnim i radosnim. Nadam se da ćemo za vrijeme Vašeg novog četvorogodišnjeg mandata iskoristiti izuzetno dobre odnose između Republike Turske i Republike Srbije i još više sarađivati na svim poljima jer mi Sandžak smatramo mostom saradnje između naših zemalja”, navodi se u čestitki upućenoj Ugljaninu.

2 KOMENTARA

  1. Bilo je takizvano BNV, i u prethodnom periodu, pa nikakvog hajra nismo imali, samo glavobolju. Eto ga Sulju, pa neka se slika sa njime. Licemjerno krajnje Licemjerno, proglasavati BNV, a, da u njegovom sastavu nema delegata Bosnjaka iz crnogorskog djela Sandzaka. Cemu cestitanje!? Mogu cestitke, kao na Suljov licni posjed.Suljo a ni Rasim nisu kompetentni i bez moralnog kredibiliteta, da bi se mogli baviti ovako vaznim i ozbiljnim pitanjima. Ne kazem da je i Zukorlic rjesenje. Trazi se Sandzaklija Bošnjak, harizmaticna licnost, fenomenalno bistra i obrazovana licnost, koja ce biti po mjeri svih nas, a, ne, neki mucavci poput Sulja i Prasima. I naposletku, nema BNV, a, da ne predstavlja Bosnjake Sandzaka u Crnoj Gori. Ako mislite, da je BNV, Suljo, Prasim, Vakufi, Tutin i Sjenica, neka vam ga.

Comments are closed.