Poslanici SRS najveći dio vremena su danas u parlamentu proveli postavljajući pitanje da li će lider SDPS-a i ministar Rasim Ljajić ostati u Vladi Srbije ukoliko napravi koaliciju sa nosiocem liste “Samoopredeljenje” Sulejamanom Ugljaninom.
Predsjedavajući parlamenta su više puta određivali pauzu zbog uzavrele atmosfere između poslanika radikala i SDPS-a.Radikali su govoreći o amandmanu na predlog zakona pitali i zbog čega srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu ne može da dobije diplomatski status.“Ne postoji nijedan razuman razlog zbog čega ovaj amandman nije prihvaćen. Ako se neko pokazao u ovim poplavama koje su nas zadesile 2014.godine, onda je to bio upravo srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu. Zašto smeta ovakav amandman? On nije posledica toga što smo mi srpski radikali rusofili, a jesmo, nego zato što mislimo da je to neophodno”, rekla je Radeta.Jedini razlog zbog koga mi se čini da vlada nije prihvatila amandman su diskusije poslanika Ljajićeve stranke, ustvrdila je Radeta, misleći na jučerašnju raspravu poslanika SDPS-a Muamera Bačevca.Poslaniku SDPS-a Vladimiru Marinkoviću koji je rekao da radikali “mogu da vode državu sa Ramzanom Kadirovim, ali ne i sa Vučićem i Ljajićem, Radeta je rekla:“U čemu je vaš problem? Pa, Ramzan Kadirov je veći prijatelj Srba i Srbije nego mnogi koji žive u Srbiji. On je heroj Ruske Federacije.”Radeta je potom rekla da su radikali vrlo konkretni i da ponavljaju pitanje u vezi sa Ljaićem – da li će ostati u vladi?“Ugljanin je rekao da je Srbija fašistička tvorevina, da u Srbiji postoje paralelni policijski organi, paralelni pravosudni organi i da on hoće sve to da lustrira da bi se onda živjelo u nekoj Srbiji kako on zamišlja…”, rekla je Radeta i dodala da su to strašne izjave koje se ne mogu podvesti samo pod ono što je Ana Brnabić rekla da da zahteva neka lekarska ispitivanja.“Zato je naše pitanje, gospođo Brnabić, vrlo prosto. Da li ste u vladi razgovarali, da li imate stav, da li ste razgvarali sa predsednikom Vučićem, da li će Rasim Ljajić ostati ministar ukoliko nastavi saradnju i napravi koaliciju sa Ugljaninom”, pitala je Radeta.Poslanik SRS Nemanja Šarović uputio je direktno pitanje poslaniku SDPS Miloradu Mijatoviću da li su oni spremni zarad ličnog interesa da uđu u koaliciju sa Ugljaninom, a onda nastavio da ako nije zarad interesa, onda je reč o programskoj koaliciji.“Zaista nema potreba da bilo šta kome objašnjavam pogotovo ovima koji tu laž iznose gledajući u oči. Prema tome, nema potrebe da bilo šta negiram, građani Srbije dobro znaju šta radi SDPS, njen lider Rasim Ljajić”, rekao je Mijatović.

izvor indeksonline

4 KOMENTARA

  1. Pa sram vas bilo… Pa prvi vas prasim se borio da Seselj izadje iz Haga !!!! A sad ste protiv zato sto prica istinu! Vas Prasim je jedan obicni kameleon i primitivna dusa… na sledecim Opstinskim izorima mu je corka zagarantovona kao i njegovom Kasimu koga navldno ne poznaje 🙂

  2. Dragi moji Bosnjaci, mislim da je vrijeme da se spusti lopta i da se prestane sa uvredama.Licno sam simpatizer SDP-a i mislim da imam pravo na to, al ne vidim razlog da sada vrijedjam i napadam pristalice drugih politicki opcija.Legitimno je pravo svakog da iznosi svoje stavove i svoje misljenje, al sam takodje zagovornik da se to radi na jedan suptilni i kulturni nacin, bez uvreda i omalovazavanja.Ako se svi potrudimo i damo malo doprinosa u toj svakodnevnoj komunikaciji, da se malo vise postujemo izmedju sebe, onda ce nam se i stanje promjeniti i krenucemo u boljem pravcu.Kaze se, da bi se promjenilo stanje jednog naroda, taj narod treba mjenjati sebe.Sellam za svu bracu, ma kojoj politickoj opciji pripadali.

  3. Pa koliko je plakao zastitnik ratnih zlocinaca i ubedjivao nas da samo sto ratni zlocinac nije umro i da treba da se pusti??? I sad ona budala bivsi reper Hamer, dr. Bacevac povezuje muftiju Zukorlica sa ovim psom. Pa samo jedno pseto od coveka to moze da uradi. Ovj vas “lider” je prihvatio posao zastitnika ratnih zlocinaca, ali ga vi zbog stipendija, i specijalizacija, i poslova familiji pokrivate i pripisujete drugima sto ova slina radi. Ovaj vas je plakao za ratnim zlocincem na televiziji, pa jel verujete ocima?

    • E ti si pas i to ona seljacka dzukela kada ovako baljezgas, branis seljackog baljova zukorlica koji je otvoreno procetnicki orijentisan i cini ave da ubisti Bosnjake u Sandzaku a napadas Ljajica pseto jedno fukarasko

Comments are closed.