Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac zatražio je od predsjednice Skupštine Maje Gojković da sazove sjednicu Administartivnog odbora, kako bi lideru SRS Vojislavu Šešelju bio oduzet mandat.
Predsjednica Skupštine mu je odgovorila da ne prihvata ultimatume.
Bačevac je rekao da je prošlu nedelju obeležio Šešelj koji je radio kampanju za, kako je rekao, “brata blizanca” Muamera Zukorlića, optuživši lidera SRS da je doprineo radikalizaciji u Sandžaku i da je glavni krivac za, kako kaže, duhovni pad Srbije i fašizaciju društva.
On je zamolio ministra policije da se ispitaju medijski navodi u kojima se kaže da je Šešelj uzeo 50.000 evra za lobiranje za jednu političku opciju. Poslanik zatražio je od Maje Gojković da sazove sednicu Administrativnog odbora na kojoj bi se Šešelju, koji je, kako ističe, osuđen kao ratni zločinac, oduzme mandat.
“Dajem vam rok od nekoliko dana da je sazovete, a onda ćemo svim snagama i ličnim vezama da izvršimo pritisak da osoba koja je osuđena ne sjedi u parlamentu”, rekao je Bačevac.
Maja Gojković mu je odgovorila da ultimatum ne prima i poručila mu da njih može da postavlja nekom drugom, ali ne i predsedniku Skupštine. Ona kaže da pored predsjednika administrativnog odbora neće zakazivati nikakve sednice, a pogotovo ne pod ultimatumom.
“Očekivala sam da se kada već govorite o fašizaciji jasno odredite od Sulejmana Ugljanina, vašeg koalicionog partnera i da raskinete koaliciju sa njim na lokalnom nivou”, rekla je Gojković.
Ona je rekla da, kako je fudbaler Nemanja Matić odbio da nosi cvet u Velikoj Britaniji, tako ona odbija da je neko ucenjuje.
Iz klupa se čulo i dobacivanje Vojislava Šešelja koji je rekao: “Tako je, Majo”.
Lider radikala je naveo i da je Ljajić sklopio predizbornu koaliciju sa Sulejmanom Ugljaninom i da ima dve stranke SDP i SDPS koje su, kako kaže, često u raskoraku.

4 KOMENTARA

  1. Bacevac se ocito izgubio u ulozi branitelja. On skuplja negativne poene jer brani Rasima i Sulju koji ce uskoro iza resetaka. Moze se desiti da ga ponese cunami pod imenom: Rasim-Suljo.

  2. Nasim pojedinim ,,BOSNJACINA,,smeta sta govori Sulejman a ne smeta im 50 puta gore izjave Dodika koji za Bosnu govori puno teze stvari a to je za Srbiju i Zukorlica prihvatljivo…ZUKORLIC JE ZLO ZA BOSNJAKE I SANDZAK

    • Suljo, muto, nije razborit:neinteligentan je primitivan, mentalno ogranicen, nepouzdan, munafik. Kada je bio u vladi Srbije, onda su srpske vlasti demokratske a, mi Bosnjaci smo ekstremisti, imamo sva prava, a, Autonomija nam, nije potrebna. Tada mu Srbija nije bila fasisticka već smo mi Bosnjaci bili fasisti. U, ostalom, nemamo povjerenja, da jedan Arbanas, sa Pesteri, koji uopste nije Bošnjak, da nas predstavljaju. Prasim Ljajic drugi Arbanas sa Pesteri je jos podliji od Sulja Muta.

  3. STAJE CUDNO KAD SVI ZNAMO DA JE CERIC,HAJRO TUTIC I ZUKORLIC NAJVECE ZLO ZA MUSLIMANE NA BALKANU PA I U EVROPI JER SU TO NAJVECI UDBASI.

Comments are closed.