Komentarišući današnja dešavanja u Skupštini i pitanje koalicije sa strankom Sulejmana Ugljanina, potpredsednik Vlade i ministar Rasim Ljajić ukazao je na razliku između lokalnih i koalicija na republičkom nivou. On je kazao da nije iznenađen da su u poslednjih deset dana tema napada Vojislava Šešelja, samo se, kazao je, teme mjenjaju od narko dilera do ekstremista.’’Ja sam rekao šta milsim o izjavama Sulejmana Ugljanina. Kada se tiče kolaicije na lokalnom nivou, na lokalnom nivou je u kolaiciji svako sa svakim. SNS je u koaliciji sa SDA u Prijepolju a nas su izbacili iz te koalicije prije dvije godine i nismo se ljutili. Nije to stvar centrale SNS već lokalnih odbora koji zbog različitih animoziteta nisu mogli da naprave dogovor. To ne znači da ja sada treba da ukazujem da su oni u koaliciji’’ objašnjava Ljajić.
Rasturanje koalicija vodi u političku nestabilnostOn je podsjetio i da su sa SRS bili u koaliciji i u Novom Pazaru i u Prijepolju , i da je ta koalicija dobro funkcionisala.’’Cilj nam je bio da napravimo multietničku koaliciju, a u tom trenutku SRS je bila stranka koja je imala najveći broj srpskih glasova, a nismo htjeli ni po koju cenu da pravimo monoetničku koaliciju’’ naglasio je Ljajić.On je dodao da su jedno lokalne a drugo koalicije na centralnom nivou, te da se u Sandžaku one razlikuju od grada do grada.’’Ako bi se tom logikom rukovodili onda bi sve to trebalo da se rasturi i mislim da bismo ušli u jednu ozbiljnu političku nestabilnost’’ zaključio je Ljajić.

3 KOMENTARA

  1. Kakav, pokvarenjak, smutnik, munafik, ovaj Ljajic. Sada ispade, da se zbog kukavicluka,pravda srpskim medijima, u stvari Srbiji; kako on te ljude iz “VAKTA”, i ne poznaje. A, na predizbornom skupu, pored njegovog rasplakanog Kacapora, koji je svo vrijeme oplakivao sopstvenu sudbinu; Ljajic je pjenusavo napadao Zukorlica, te je govorio; citiram:Kako je Zukorlic, ustvari Zlokovic, otjelotvorenje sejtana u ljudsko sure. Takve grozote, najveci psihopata, nebi izgovorio. A, koeficijenat inteligencije, kako kod Rasima, tako i kod Sule, nije ni na nivou, inteligentnog djeteta od sedam godina, sto je cinjenica. U istoriji bosnjastva, nisu nam se nametnula dva veca primitivca, nego sto su ova dva Albanca sa Pesteri. Pogledajte samo Rasima dok govori: zbunjen je, te usled nesposobnosti, da ono sto je zamislio da iskaze rijecima, on nabraja prstima, i, nedoreceno, vitla sakama po vazduhu. Kontradiktoran je, nepouzdan; te vjerujem, da ga srpska vlast ne drzi dozivotno, zbog njegovih sposobnosti, vec zbog munafickih osobina. Sada mi je jasno: zbog cega dva mucavca, Suljo i Rasim, nikada u javnosti se nisu, smjelisuceliti sa Zukorlicem; vjerujem da bi obojica dozivjeli mozdani udar i od straha, a, vise od srama. Doci ce vrijeme, kada ce i svi Bosnjaci uvidjeti kardinalnu gresku: KO NAS PREDSTAVLJA!!!!! Prije svega obojica, niti Suljo a ni Rasim, nemaju bosnjacki identitet;ama, bas po nicemu. Obojica su cistokrvni Albanci( svaki Respekt rema nasoj braci Albancima) , ali, ni Albanci nebi dozvolili da im je Lider jedan Bosnjak, pored toliko pametnih Albanaca. Prije svega ni jedan ni drugi nisu nikada naucili bosanski. Sramota je za sve nas Bosnjake, da se oni zauzimaju za nasa pitanja, jer su zaista nedostojni, nekompetentni. I jos, nesto nije Sandzak samo Tutin ili Sjenica. Sandzak je i u crnogorskom dijelu. Zato bi najbolje bilo ovoj dvojici opasnih intriganata, da nas Bosnjake i nase vitalne interese, vise nikada ne uzmu, zarad njihovih prljavih interesa nikada u usta. Prezivecemo i bez ova dva mutavca.

  2. Rasimu i Sulju, dvojici opasnih intriganata trebaju Bosnjaci Sandzaka poruciti: Da sve sto rade neka to rade u ime svoje i zarad, licnih njihovih interesa, a, nama, Bosnjacima, neka sjasu s glave, jednom za svagda.

Comments are closed.