“Liste “Samoopredjeljenje” i “Vakat je” formiraće stabilnu većinu u novom sazivu Bošnjačkog nacionalnog vijeća”, rekao je gostujući u Dnevniku Radio-televizije Novi Pazar član Predsjedništva Sanđžačke demoratske partije Mirsad Jusufović.
On je govoreći o jučerašnjim izborima za BNV istakao da će kandidati liste koju je podržala Sandžačka demokratska partija biti konstruktivni partneri i doprinijeti radu Bošnjačkog nacionalnog vijeća.“Mnogi nisu očekivali da će izbori u Sandžaku proteći potpuno u redu, bez i jednog incidenta i to je moj prvi utisak jučerašnjeg izbornog dana”, kazao je Jusufović i zahvalio građanima što su, kako je rekao, kao narod ”pokazali da su normalan, kulturan, civilizovan evropski narod, koji sprovodi normalne izbore, koji su bili fer i prilično korektni”.Kometnarišući izborni rezultat, Jusufović je reako da Sandžačka demokratska partija nije direktno učestvovala na izborima.“Mi smo rekli da nećemo da formiramo listu na kojoj će biti predsjednik stranke, istaknuti funkcioneri i da ne želimo da politizujemo priču oko Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Podržali smo listu ”Vakat je – prof. dr. Sait Kačapor”, jer su na toj listi uglavnom ljudi koji se nikada nisu bavili politikom, koji predstavljaju novu energiju, znanje i stručnost, sve ono što je potrebno našem narodu i Bošnjačkom nacionalnom vijeću”, naglasio je Jusufović.

1 KOMENTAR

  1. Oni mogu formirati tu koaliciju.. ali se pitam : ko ce voditi tu koaliciju kad se dvojac: Rasim- Suljo nadje iza resetaka…. Ova dvojica si vec korak daleko od cunamija zvanog : Kijametski Dan.

Comments are closed.