Gradonačelnik Novog Pazara je u čestitki povodom Dana Sandžaka između ostalog  rekao je da je 20. novembar važan istorijski datum, simbol očuvanja civilizacijskih tekovina antifašizma koji obavezuje na međusobno uvažavanje.

” Bošnjacima u zemlji i dijaspori čestitam Dan Sanžaka, praznik koji je simbol očuvanja civilizacijskih tekovina antifašizma, slobodarskog duha i čovekoljublja. Ovaj istorijski važan datum sve nas obavezuje na doslednost ideji multikulturalizma, ljudskih prava i međusobnog uvažavanja. Sandžaklije su taj civilizacijski zadatak u godinama iza nas uspešno obavljale a mi nastavljamo da gradimo demokratski, uspešan i razvijen Sandžak kao amanet našoj deci”, rekao je Biševac.

3 KOMENTARA

  1. Nemozes, ti nama licemjeru, nama koji smo u dijaspori, nama koji znamo, kosi i stasi, cestitati dan”SANDZAKA”. Jer nemas uticaja , a niti ugleda kod nas. Kada nam takvi poput tebe cestitaju dan “Sandzaka”, vjerujem, da se i RIFAT BURDZEVIC TRSO, okrece od muke u mezaru. Zahvaljujuci takvima, kao sto si ti, “SANDZAK”, kao prekogranicna regija, ne moze zazivjeti nikada, a ne nedaj Boze, da poprimi pravno-politicka obiljezja, necega veceg. Pokri se po usima, mudrije ti je.

  2. Smjesno i zalosno . Ovaj Uhljebljenik ne radi za Sandzak. On nema pravo da cestita Dan Sandzaka. On i Rasim naka cestitaju otvaranje stotine firmi i asvaltiranih puteva u njihovoj domovini Srbija. Na taj dan ova dovijica neka poloze vjence na groblje nepostojece ekonomije i na putevae smrti u Sandjaku.

  3. Danas 75 godina kasnije, svim građanima Sandžaka, neovisno na vjersku i etničku pripadnost, potrebna je obnova Autonomije Sandžaka po svim standardima Europske unije koji su predvidjeli za prekogranične regije, sve u cilju zbližavanja naroda, unapređenje međuljudskih, kulturnih i ekonomskih odnosa. Države Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Kosovo i Albanija, za dobrobit građana Sandžaka – Bošnjaka, Albanaca, Crnogoraca, Srba i dr., trebaju uspostaviti put suradnje, kako bi u svim segmentima življenja olakšali žiteljima Sandžaka.
    U tom cilju, svim Sandžaklijama želim sretan Dan Sandžaka i apelujem na njih da djeluju jedinstveno i u svome interesu, za svoju dobrobit i potomstva koji će nastaviti bitisati na tom lijepom i ponosnom komadu zemlje. OVO JE PRAVA CESTITKA: A NE NEKAKAV NIHO BISO, DA CESTITA DAN SANDZAKA: NEMA ON ZA TO KREDIBILITETA. NEKA SJASE.

Comments are closed.