Odnos srpskih medija prema izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće i 26. godišnjica otmice u Sjeverinu bile su teme današnje konferencije za novinare koju je držao kandidat sa liste “Samoopredeljenje” dr Sulejman Ugljanin, Ahmedin Škrijelj.Govoreći o 26. godišnjici otmice u Sjeverinu, kada su srpske oružane snage 22. oktobra 1992. godine izvršile otmicu 16 putnika bošnjačke nacionalnosti, Škrijelj je istakao da srpski režim do danas ništa nije preduzeo i da se taj, ali i drugi zločini počinjeni nad Bošnjacima rasvetle, a oni koji su te zločine planirali, organizovali, izvršili i prikrivali adekvatno kazne.  Odgovorni za ovaj zločin ali i državnu politiku terora kojoj su Bošnjaci bili izloženi i danas su prisutini u državnim organima i službama bezbednosti i u pravosudju ili su od njih zaštićeni. Ako sve te činjenice uzmemo u obzir onda je lako zaključiti da je Srbija danas sigurna kuća za ratne i druge zločince.Glavni cilj srpskih državnih organa i službi, kao i pisanih i elektroniskih medija pod kontrolom aktuelnog režima jeste da Bošnjacima uzme Bošnjačko nacionalno veće i Bošnjake stavi pod svoju kontrolu. Svi javni i tajni resursi stavljeni su u službu ostvarivanja tog cilja.“Očigledno je da aktuelni režim u Beogradu ni po koju cenu ne želi da se distancira od zla koje je u ime države Srbije počinjeno Bošnjacima u Sandžaku. Naprotiv, oni hoće da se Bošnjaci iz nekog razloga osećaju krivim zato što su nevini hapšeni, mučeni, prebijani i ponižavani pred svojom decom od strane srpske policije, vojske i državne bezbednosti. Najveća krivica bošnjačkog naroda, u očima srpske Vlade, jeste ta što je uopšte preživeo i što uvek na civilizovan, legalan i demokratski način pokušava da reši svoje pitanje. To ih očigledno mnogo ljuti i to nam izgleda nikada neće oprostiti. O policijskoj torturi u Sandžaku govore brojni izveštaji Fonda za humanitarno pravo, Sandžačkog odbora za ljudska prava, Helisnškog odbora za ljudska prava, tadašnje misije OEBS-a za Sandžak, američkog Stejt Departmenta, raznih drugih međunarodnih organizacija, ali i specijalnih izvestioca Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Tadueša Mazovjeckog i Elizabet Ren, istao je Škrijelj.Srpske vlasti u Beogradu ali i njihov poslušnik Zukorlić moraju da znaju da istina nema dva lica već samo jedno, nikakvim lažima, nikakvih naručenim tekstovima, nikakvih podlim i pokvarenim pokušajima neće moći da izbrišu činjenicu i dokaze da su Bošnjaci Sandžaka žrtve organizovanog državnog terora i da se posledice tog zla kroz osećaju i dan danas.“Svi oni skupa moraju da znaju da je Bošnjacima neophodna sloboda i da će je Bošnjaci ostvariti kroz Samoopredeljenje”, kazao je Škrijelj na kraju konferencije za novinare.

5 KOMENTARA

 1. Jesam li vam reko da niko od ovih pazitelja čitaj.parazita od Bosnjaka nisu se udostojio da dodju i prouče fatihu.

 2. A ŠTA JE ISTINA .
  ISTINA JE DA NI :
  SDA,NI SDP, NI SPP, NEZNAJU KAKO SU ZATOČENICI SRPSKOG ( EKONOMSKOG ) SIMBOLA VREDNOSTI ODNOSNO ZATOČENICI DINARA.
  KOJI JE IZGRAĐEN PUTEM DEZINFORMACIJE NA POLJU EKONOMIJE.
  AKADEMICI TREBA DA NAM POJASNE KAKO I ZAŠTO SU POSTOJALA DVA DINARA I TO :
  – BEZVREDNI DINAR ( nezamenjivi )
  – I KONVERTIBILNI DINAR( zamenjivi)
  U VREME DRAGOSLAVA AVRAMOVIĆA DVA Dinara u jednoj DRŹAVI ..
  BOŠNJAČKI AKADEMICI TREBA OVO PITANJE DA POJASNE NARODU A NE DA MLATE PREZNU SLAMU I DA SE OSTVARUJE ONO ŠTO VUK DRAŠKOVIĆ REČE MANJA REKA -SANDŽAK U VIŠU -SRBIJU UVIRE NA UVIRU-ULASKU SVOJE IME (SANDŽAK) GUBI. JER ULASKOM POD SUVERENITET SRBIJE SANDŽAK SVOJ SUVERENITET GUBI.
  A GUBI GA JER SANDŽAK NIJE KADAR DA SHVATI KAKO JE ROB SVOJE GLUPOSTI I NEZNANJA O LAŽI -DEZINFORMACIJE NA POLJU EKONOMIJE.

 3. PA DRŽAVNI SISTEM VAS JE DAVNO IDAVNO PREKO EKONOMSKOG SIMBOLA VRIJEDNOSTI ( DINARA ) STAVIP POD SVOJU KONTROLU .
  ZAR STE ĆORAVI DA TO NEVIDITE .
  ZATO VAM JA KAŽEM DA SU SANDŽAČKE POLITIČKE PARTIJE OVISNICI .OVISNE- OD SRBIJE.
  JER KO SRBIJI IGRA PO MERAKU ONA GA FINANSIRA I POMAŽE PROTIV SANDŽAKA-ODNOSNO BOŠNJAKA.
  TO NIJE NIŠTA NOVO. TO VAM JE U KNJIZI VLADALAC REKAO DAVNO I DAVNO NIKOLA MAKIJAVELI.

 4. Ti tvoja koalicija parazita pod hitno na liječenje od Amnezije ili Alchajmera. Jer mislite da zaboravljamo da je vaša koalicija Haške ljudoždere apsorbovali Bošnjacima u Sandžaku.
  Mladić i Plavšić su se sami hvali Rasimovim odnosom i brigom prema njma

 5. TVOJA AMNEZIJA JE TOTALNA ANESTEZIJA ..
  NISMO ZABORAVILI DA JE VAŠ mufto muamer DOČEKIVAO I GRLIO sulja KOJI SE VRATIOI IZ TURSKE .
  SRAM VAS BILO OKRIVLJUJETE A DRUGOG A POJMA NEMATE. A NEMATE JER STE SE JUČE ISPILJELI, KO PILE IZ KUČINA. PILE KOJE MISLI DA SVE ZNA, A KOJE NEMA POJMA ŠTA JE PRETHODNO BILO.

Comments are closed.