Juče oko 18 časova, na potesu izmedju dva mosta na rijeci Raški,drvenog i novog mosta na Jaliji, prije Upravne zgrade Elektrorasa, Sanja Premović, radnica stručne službe Sportskog saveza Novi Pazar iz voda je spasila četvorogodišnjeg dječaka koji je u rečnu maticu dospeo u želji da dohvati loptu koja je nakon jednog nekontrolisanog šuta završila u rijeci.

SREĆNA SAM ZBOG DEČAKA

– Krenula sam na trening u teretanu.Odjednom sam primetila dečačića u vodi kao da se niotkuda stvorio u njoj koji se borio sa vodenom strujom koja je očigledno bila prejaka za njega.Nisam čekala da neko drugi proba da reaguje.Bez razmišljanja sam bacila ranac sa ramena i skočila u vodu i posle izvesnog vremena dete izvukla na obalu.Majka sam dvoje djece i ne mogu vam reći koliko sam srećna što dječaku nije bilo ništa i što za njegove roditelje jučerašnji 18. oktobar je bio samo običan dan-rekla nam je Sanja Premović.
Iako ovih dana nije bilo padavina, rječna matica u tom dijelu rijeke je prejaka za jednog četvorogodišnjaka i ko zna kakav bi bio rasplet dogadjaja da gospodja Premović nije intervenisala.Jutros je nama, svojim kolegama na poslu, ispričala šta se desilo juče i da je možda tek danas svjesna da je spasila jedan život.Iako je naglasila da ne želi nikakav publicitet u vezi ovog dogadjaja koji je na kraju završen srećno, ipak , kao i sve moje kolege, ponosan zbog njene reakcije ovu sam informaciju morao podijeliti sa vama.

Sreća je da u ovom vremenu kada svako misli na sebe, kada nam različita previranja ionako težak život čine još težim,da postoje osobe koje u specifičnim, teškim i ekstremnim situacijama misle na druge i u ključnom trenutku pruže pomoć ne razmišljajući o sebi i eventualnim posljedicama po sebe. Juče je to bio Husein Beli Memić, danas je to Sanja Premović i vjerujemo da će Novi Pazar uvijek biti primjer grada u kojem žive ljudi velikog i humanog srca spremni da pomognu kad zatreba.