Potpresednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić obišao je i novoizgrađeno turističko-ribolovački kamp na Potpećkom jezeru kod Priboja i tom prilikom naveo da je dogovorena dogradnja ovog naselja kako bi se povećali smještajni kapaciteti.
„Radimo sve da ovaj kraj učinimo jedinstvenom turističkom destinacijom, da afirmišemo i podržimo sve lokalne samouprave i turističke organizacije, koje za to pokažu želju. Pojedinačno ne mogu napraviti one rezlutate koje svi mi očekujemo i dati doprinos za razvoj turizma i turističkog prometa na nivou cijele Srbije. Udruženi turistički kapaciteti daju osnova da rezultati budu još bolji“, kazao je Ljajić.
Prema njegovim riječima prošle godine Srbija je bila među pet država u Evropi koja je imala najveći procentualni rast broja stranih turista, i da bi se nastavio ovakav trend, ponuda mora da se učini još raznovrsnijom i bogatijom.
„Ribarsko naselje je jedno od rijetkih koje su na ovakav način sagrađena u zemlji, jer Priboj mora po nekim specifičnostima da privlači turiste. Zahvaljujući prirodnim lepotama koje ima i geografskom položaju očekujemo ovde turiste i iz Crne Gore i BiH, dok se iz Srbija podrazumevaju. Sa nastavkom ovog projekta, Priboj ćemo pozicionirati kao mjesto za aktivni turizam, za one koje vole lov i ribolov. Naredna godine u planu nam je i izgradnja auto kamp naselja čime će ovaj kraj biti poznat kao jedinstvena turistička destinacija“, istakao je Ljajić.

Predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović rekao je da je turizam jedno od strateških opredeljenja razvoja Priboja.
„Nažalost moramo biti svesni činjenica da našem gradu fali mnogo više projekata. Imamo dobru saradnju sa ministarstvom trgovine i turizma, ali ne koristimo je u meri u kojoj bi mogli, može se reći i zbog naše inertnosti, ali u narednom periodu moramo to popraviti. Danas smo dogovorili nastavak projekta Ribarskog naselja. Ono što je Priboju potrebno su bolji smeštajni kapacitet, jer imamo malo hotelskih smeštaja u gradu. Ovih dana imamo ozbiljna lica koja su zainteresovana za kupovinu hotela Lim, međutim moramo da rešimo probleme u stečajnom postupku. Nakon toga Priboj će raspolagati sa svim ponudama za kvalitetan turizam. Narednih godinu ili dve naš grad će biti suštinski veoma bitan na turističkoj mapi Srbije“, zaključio je Rvović.

Izvor: PP Media

1 KOMENTAR

Comments are closed.