Potpredsjednik Vlade i ministar Rasim Ljajić aktivno se priključio kampanji priznavanja nezavisnosti Kosova svojom izjavom da je “neverovatno da dobar deo političke elite zagovara zamrznuti konflikt u rešavanju kosovskog pitanja”, saopšteno je iz Demokratske stranke Srbije.

U saopštenju se navodi da je Ljajić svjesno iznio mnogo neistina, a osnovna, na kojoj gradi sve ostale, jeste da zalaganje za zamrznuti konflikt predstavlja “protivljenje bilo kakvim pregovorima o rješavanju kosovskog pitanja”.

DSS ističe da Ljajić zna, kao što to zna i predsjednik Republike, da se pod zamrznutim konfliktom podrazumijeva samo da se pitanje konačnog statusa Kosova stavi u stanje mirovanja, a da sva druga pitanja treba i mogu da se rješavaju razgovorima, dok se istovremeno Srbima u Pokrajini pruža svaka vrsta pomoći.

Ponavljanje neistina o “zaustavljanju reformi” , “zaustavljanju ekonomskog oporavka” i druge, postalo bi već smešno, da nije sastavni dio beskrupulozne manipulacije javnosti, dodaje se u saopštenju.

Da sprovodi reforme, uređuje državu, razvija domaću privredu drugačijom ekonomskom politikom i disperzijom tržišta, da jača institucije i vrati demokratski poredak, Srbiju ne sprečava nerešen status Kosova, već nepostojanje političke volje vlasti, zaključila je DSS u svom saopštenju.

Izvor Sandžačke novine