Brdski šampionat Srbije u automobilizmu, na stazi prema Đurđevim stupovima, a za Veliku nagradu Novog Pazara i ove godine je u kalendaru Sportskog auto i karting saveza Srbije. Trke su zakazane za vikend a takmičenje će imati I međunarodni karakter.

Zbog besprekorno dobro organizovane trke prošle godine, Novi Pazar će ponovo biti domaćin Brdskog šampionata Srbije, i pokušati da opravda povjerenje ljudi iz nacionalnog saveza. Vrše se poslednje pripreme kako bi takmičenje proteklo bezbjedno, konstatovali su direktor novopazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović i direktor trke Dragoslav Petrović.

Oni su naglasili je da će mnogo pažnje biti posvećeno bezbjednosti, on je napomenuo da je takmičenje zakazano za dane vikenda i Otvoreni šampionat.

Dva člana Auto-moto kluba Novi Pazar učestvuju na ovom Šampionatu, a najbolji ovdašnji brdaši očekuju dobre rezultate. Brdski šampionat Srbije pratiće i sadržaji u centru grada, kod Sebilja.

Za rekordera staze tradicionalno firma “Eyemaxx” dodijeliće nagradu u iznosu od 500 eura. Pravac ka Đurđevim stupovima biće zatvoren za saobraćaj. Treninzi su u subotu od 13, a glavne trke u nedjelju od 14 časova.

izvor:rtvnp