Novi Pazar – Beograd – Poslednjih dana građani i javnost u Prijepolju digli su se na noge, o čemu izveštavaju brojni mediji, zbog nepravde koju trpi njihov sugrađanin, vrhunski sportski radnik i pedagog, Adis Micanović. Naime ovaj odbojkaški trener sa internacionalnom karijerom, već osmi dan štrajkuje glađu, pogođen posledicama koje trpi zbog toga što je javno progovorio o kriminalu i korupciji određenih struktura vlasti u Prijepolju.

Odbojkaški klub koji Micanović vodi Bambi volej, proglašen je za najbolji sportski kolektiv u Prijepolju za 2015 i 2017 godinu. Ovaj tim je šampion druge lige grupa zapad 2017/2018 god. Pobednik igara MOSI 2015god. u Rogatici i 2017 god. u Pljevljima. Klub ima formirane selekcije za sve kategorije uzrasta i trenutno broji više od 100 članova.

U prošloj godini ovom klubu je dodeljen budzet od 1050000 din. od strane opštine. Ove godine bez prethodne kategorizacije i rangiranja, klubu je za cijelu sportsku godinu dodeljeno samo 50000 dinara.

Zbog cega? Zbog toga što je gospodo ovaj čestiti čovjek prijavio krađu nekih funkcionera vladajuće koalicije u Prijepolju. Micanović je prijavio tužilaštvu dva lokalna političara koja su mu tražila da četvrtinu budžeta svog kluba, tj. 250000 dinara, uplati na račun firme Ženine tetke jednog od njih, na račun Ženine tetke gospodina Samira Tandira, visokog funkcionera SPP. I poreska uprava je podnela prijavu protiv Tetkine firme preko koje se prao-krao budžetski novac iz opštinskih ustanova. Dalje se navodi da je krajem prošle godine izvršeno više malverzacija kojima je opštinski budžet oštećen za više od 7 miliona dinara poslujući sa ovom firmom. Postoji više prijava dostavljenih prijepoljskom tižilaštvu sa svim dokazima, izjavama svedoka, fakturama i slično, o brojnim proneverama: novogodišnjim paketićima koji koštaju 800 din a koji su fakturisani po 3000 dinara, samo u Prijepolju novogodišnja čestitka košta 50000 dinara, halal sertifikati su dodeljivani skoro svim kafanama i restoranima naravno na račun opštine itd.

Postoji osnovana sumnja o izvršenju organizovanih kriminalnih radnji u ovoj opštini.

Stoga pitam ministarku pravde da li je nadležno tužilaštvo preduzelo potrebne radnje po ovim tužbama?

Želim da se ovo pitanje prosledi i predsedniku Republike Aleksandru Vučiću koji insistira na nultoj toleranciji  korupcije.

SDP je apsolutno privržena bezuslovnoj borbi protiv korupcije i kriminala i staćemo iza svakog časnog građanina koji ukaže na ovakve pojave koje dubinski razaraju naše društvo.

Kako ne podržati nekog ko posle osam dana gladovanja, nekolko meseci pritisaka i golgote prijetnji da ce uništiti budućnost uspešnim studentima njegovoj ćerki i sinu, kaže:

“Neću da se pomirim da živim u državi u kojoj budeš kažnjen ako prijaviš kriminal”

Uvaženi narodni poslanici ovaj stav mora biti stav  svih nas, zastupnika interesa naših građana. Moralno delanje ovog čoveka je primer postupanja za svakog od nas, koji želimo da živimo u pravednijem društvu, u zemlji jednakih šansi za sve, gde je strogo kažnjivo otimati i uzurpirati imovinu njenih građana.

Pozivam ovog časnog čoveka, obzirom da sutra počinje sveti islamski mesec oprosta i posta, Ramazan, da prekine štrajk glađu, da nebi ugrozio svoje zdravlje, koje je po izveštaju lekara već narušeno.

Svim građanima islamske veroispovesti čestitam početak svetog meseca Ramazana sa željom da ga lako i u berićetu isposte i da nas sve učvrsti na put opredeljenja ka pravdi i dobročinstvu kao i očuvanju doboih rodbinskih, prijateljskih i dobrosusedskih veza.