Novi Pazar – Rožaje – Uprkos tome što Zukorlićevi mediji pokušavaju predstaviti javnosti da je kandidat SPP Hazbija Kalač ostvario dobar rezultat na predsjedničkim izborima u CG, istina je sasvim suprotna. Sa osvojenih 0,8% glasova Kalač je doživio još jedan “politički brodolom”.

Iako Bošnjaci čine oko 12% stanovništva Crne Gore a u vjerskom smislu muslimana ima blizu 120.000 ili oko 20%, Kalač je uspio uz “nadčovječanske” napore da uzme svega 0,8% glasova ili nešto više od 2.500.

Ovaj katastrofalan rezultat dodatno pojačava činjenica da je Kalač bio jedini bošnjački i muslimanski kandidat i da nije imao nikakvog rivala ni konkurenciju.

Svoj debakl je malo ublažio rezultat u Rožajama gdje je Kalač od 11.152 izašla birača ubilježio 1.216 glasova.

Kolika je razmjera poraza i neprihvatanja ove političke opcije i Kalača kao kandidata od strane Bošnjaka u Crnoj Gori najbolje govore sljedeći rezultati.

U Beranama od 15.614 izašlih Kalač je uzeo 42 glasa.

U Bijelom Polju je od 29.430 izašlih za Kalača glasalo svega 256 birača.

U Gusinju ga je podržalo svega 43 birača a u Petnjici koja ima preko 95% bošnjačkog stanovništva Kalač je uzeo svega 142 glasa. Slični su rezultati i u drugim bošnjačkim sredinama, napr. u Plavu od 4.298 izašlih Kalač je osvojio 146 glasova, dok u Ulcinju od skoro 10.000 izašlih za Kalača je glasalo 54 birača.

Uzme li se u obzir da je Kalač produžena ruka Muamera Zukorlića u Crnoj Gori i da je na njegovim skupovima bio prisutan i Abdurahman Kujović, Zukorlićev muftija, prije svega zadužen za Crnu Goru, dolazimo do vrlo značajnog podatka da ta vjersko-politička garnitura ima minornu podršku muslimana koji u ukupnom zbiru u CG čine procentualno 20% stanovništva.

4 KOMENTARA

  1. Ako je debakl, ,duplirani glasovi ,, od proslih izbora ,ja neznam o cemu vi pisete, tolika mrznja prema zukorlicu cevas ubiti,i dan i noc i svaka minuta vam je zasnovana na mrznji ,za vas i draza bi bio drazi i glasali bi za njega da je ziv.koje ste dno dna ,tuzno zalosno i smesno ,,vasa opinjenost zukorlicem je neoboriva,samo napred relama je sve,a on je sve jaci i jaci ,zuta armado lazi…..

  2. Ma zukorlic je orginal srbin. Samo srbi od najvecih poraza proglasavaju istorijske pobede. Tako i ovi iz Bdz spp ne znam vise ni kako se zovu toliko su pomahnitali od 0.8 sta ce biti ako slucajno uzmu 1% pa ima svijet da cuje za njih. Budale jedne.

  3. Eto o cemu kurva ona o postenju ,tako i ti pazarac ostvari ti se zelja. Kalac presao cenzus sta cemo sad ,u lazi su kratke noge. Treci po broju glasova ,ili procenata ,citaj i druge novine ne samo ovaj zutacko smutljivi portal .selam.

Comments are closed.