Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i njegovi saradnici razgovarali su sa delegacijom Univerziteta „Mehmet Akif Ersoy”  iz Republike Turske, na čelu sa rektorom, prof. dr Ademom Korkmazom. Tokom susreta u Gradskoj upravi bilo je reči o saradnji na izradi projekata iz oblasti poljoprivrede u Novom Pazaru i Sandžaku.

Predstavnici turskog Univerziteta ponudili su stručnu pomoć u sagledavanju sveukupne situacije i iznalaženja mera razvoja oblasti od izuzetne važnosti za novopazarski kraj.

Delegacija Turske posetila je Poljoprivrednu savetodavnu stručnu službu kao i Regionalni centar  za razvoj poljoprivrede i sela.

Saradnja sa Državnim univerzitetom je već uspostavljena, u cilju zajedničkog definisanja potencijala Pešterske visoravni, na polju proizvodnje organske hrane i razvoja stočarstva. Projekat za razvoj poljoprivrede koji predviđa otvaranje laboratorije za proveru kvaliteta proizvoda od mesa i mleka, podržava Turska razvojna agencija TIKA,  koja će se postarati da obezbedi potrebnu opremu.

rtvnp

 

1 KOMENTAR

  1. Selakovac i Rasadnik ste pokrili betonom i sad mislite da vam je spas pesterska visoravan. Svu plodnu zemlju koja je hranila ceo Sandzak ste rasprodali u placeve na kojima su Ljudi bas sa pestera napravili kuce u kojima danas zive. I vi mislite da tako jednostavno razvijete stocarstvo na pester gde danas vise nema ni ptica a kamoli naroda. Hajde nemojte prosipat vise tu vasu pricu u prazno jer stvarno ste dosadni.

Comments are closed.