Novi Pazar – U Novom Sadu održan je 13. Sajam obrazovanja „Putokazi“. Novopazarska Škola za dizajn dobitnik je plakete i zlatne medalje za kvalitet u obrazovanju. Rukovodstvo škole i učenike povodom velikog uspjeha posjetio je sa saradnicima i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Visok kvalitet obrazovanja u Školi za dizajn tekstila i kože prepoznao je i međunarodni žiri ovogodišnjeg Sajma, nagradivši ovdašnju školu vrijednim priznanjem. Priznanje je dodijeljeno na osnovu ostvarenih rezultata rada škole koji su propisani Pravilnikom Novosadskog sajma o ocjenjivanju obrazovno-vaspitnih ustanova.

„Dobijena nagrada na Sajmu obrazovanja je samo potvrda dobrog rada ove škole. Škola za dizajn svojim rezultatima i kvalitetom rada može biti primjer i svim ostalim srednjim školama u Srbiji”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac naglasivši da će ulaganje u obrazovanje kao strateški plan biti intenzivirano. “Sve to radimo u cilju boljih uslova, da djeca uče i stiču nova znanja koja će sutra doprinijeti i ekonomskom razvoju ovog grada”, rekao je Biševac.

Sajam obrazovanja afirmiše obrazovne intitucije, a prvenstveno se bavi promocijom obrazovanja za sve i popularizacijom doživotnog učenja. Neke programe predstavili su nastavnici i profesori, a neke i sami učenici.