Novi Pazar – Stranka pravde i pomirenja Muamera Zukorlića danas je održala press-konferenciju na temu, kako je rečeno, najnovijih napada na vakuf Islamske zajednice, konkretno na Fakultet za islamske studije, izjavama predstavnika aktuelne vlasti i stranaka SDP i SDA. Portparol stranke se ogradio od podrške divljoj gradnji na gradskom trgu, ali je naglasio da SPP zastupa odbranu sistema univerzalnih vrednosti.

Portparol Stranke pravde i pomirenja Edin Đerlek na samom početku konferencije postavio je sam pitanje koje je inače visilo u vazduhu: zašto ova partija poteže ovu temu ako smatra da se ona ne tiče njihove stranke. I ako Muamer Zukorlić nema nikakve veze sa divljom gradnjom na Gradskom trgu. Međutim, ispostavilo se da je jedan od glavnih razloga današnjeg obraćanja javnosti dovođenje imena lidera SPP u medijima sa nezakonitom gradnjom. Drugi razlog za sazivanje današnje konferencije, rekao je Đerlek, je taj da svaki pojedinac ili politička organizacija ima pravo da brani utvrđeni islamski vrednosni sistem baziran na univerzalnim vrednostima, a koji se osporava u medijima.

„Naravno, ovde imamo jednu intenciju da se zapravo nanese šteta ugledu, reputaciji i autoritetu gospodina Muamera Zukorlića. Motivi toga su razni, ali osnovni motiv je jačanje Zukorlića kao političke ličnosti i jačanje naše partije na političkoj sceni“, rekao je portparol Edin Đerlek .

Na pitanje kakav je zapravo stav Stranke pravde i pomirenja prema divljoj gradnji na Gradskom trgu i zašto to pitanje doživljavaju kao napad na Fakultet za islamske studije, Đerlek nije direktno odgovorio. Ali zato je na novinarsko pitanje o potezanju eventualne odgovornosti za pominjanje lidera stranke SPP Muamera Zukorlića u vezi divlje gradnje, naveo našu televiziju.

RTV Novi Pazar će i ubuduće objektivno i pravovremeno izveštavati o ovom i drugim slučajevima divlje gradnje, a u interesu svih građana Novog Pazara. Iako se ograđuju od divlje gradnje na Gradskom trgu i bilo kakvih veza sa objektima na istoj lokaciji SPP je upravo u ovom objektu i osnovana, a njen osnivač Muamer Zukorlić svečano je otvorio salu za veselja i pozivao ljude da tu organizuju svečanosti i razna slavlja. Zgradi je nedavno vraćen natpis Fakultet za islamske studije, ali građani Novog Pazara nisu videli ni jednog studenta da ovde ulazi.

7 KOMENTARA

 1. Nalickani Instagram pedercic koji uziva u parama koje mu bradonja daje a ovaj ga bez pogovora slusa. Hajmo polupismeni intelektualci, statiscke greke. doktori nauka sa srednjom skolom. Blago nama za Muftovu ulemu kojoj je bitnija intagram fotografija nego lopovluk njihovg sefa i njih samih..

  • Pesterac…. pester je velika. Ima dovoljno mesta za Muftiju i tvoje istomisljenike. Kad “zavrsi” kapiju pesteri vama rampa za silaz u POZAR. Cuvajte goveda i samo TORNIKOM na pijac jer bolje je da polazete stoci nego da drzite predavanja o postenju. Je…bo te Rasim i Suljo govedo seljako, da nije vas nebi bilo ni njih..

  • Kako da ih ne nagazimo kad hoće da izdaju Sandžak, manipulišu osećanjima poštenih Bošnjaka , i prave nas budalama zarad ličnih interesa uske grupe okupljene oko bradonje koji pošto se demaskirao na slučaju Dr.M.E. i drugih kao totalno nepravičan pade mu na pamat da se predstavlja kao vuk u jagnjećoj koži odnosno svoje interese je poistovetio kao onaj direktor u IZ-i koji kaže samo vi radite pare Za Islamsku Zajednicu su tu a pokazuje svoju kesu. Kako to ? Pa svugde gde se zna ko je vlasnik on i raspolaže kapitalom. U ovom slučaju svi se vrte oko hodžinog jorgana punog novca sve dok ga Kasim Zoranić ne razobliči i pokaza i dokaza ko je pod kruškom da jede kruške , i da onaj jarac ( iz muamer ove priče kojeg je često pominjao i kad bi hteo da dokaže i pokaže kako kada je nekom jarcu povereno da ga čuva da je nemoguče da ga ne ne obrsti ) koji čuvaše kupus da ga je ljepota obrsteo.

 2. Prpšlo je vrijeme laži , daj javnu ispravu – posedovni lis pokaži, jer više verujemo posedovnom listu no da nam svi vi pričate bajke. Kasim Zoranič vam u brk reče i pokaza javne isprave a vi ni riječ. Pošto ste vi u pravu i imate sve dokaze što ga ne tužeste. Jer je istina . I dobro vam reče TEHNIČKA GREŠKA, BRADONJA , ITD I JEDNOM REČJU CIJELA PORODICA zukorlić .
  A kako ga tužet kad javna isprava postoji i samo če zukorlići platiti sudske troškove i još će se utvrdit istina da manipuliše Bošnjacima koji mu veruju.
  Kasim Zoranić bi trebao da pozove na tv duel povodom ugovora i prepisivanja imovine IZ-e na neovlašćena lica i dokaže i razobliči manipulatora.

 3. Moj Jonuze kako si ti debilan tip.Nisu diskusije za tebe,nazivas drugog pedercicom,polupismenim…a Djerlek je neko ko je bio ucenik generacije.Sto se rampe tice debilu!,rampe vidim samo kad odem na odmor tako da to mene ne pogadja.
  A sto se tice ove koalicije,ovaj “dvojac”
  To je tvoj domet.Navikli se na drzavne jasle …. ali ti to nerazumes,ti si nekako vise za “jurtine”
  💡

Comments are closed.