Jednoipogodišnjoj devojčici iz porodice Filipović iz Novog Pazara, kojoj je u četvrtak eksplodirala petarda u ruci, amputiran je palac i pola kažiprsta! Dete se trenutno nalazi na Institutu za majku i dete u Beogradu, gde je konstatovano da su zahvati u novopazarskoj bolnici dobro urađeni i da nije potrebna nova operacija.

Zdravstveno stanje devojčice je stabilno, ona trenutno leži na Odeljenju za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, gde joj zaposleni redovno previjaju šaku. Njen dalji oporavak se detaljno prati i biće preduzete sve potrebne mere.

Devojčica je nastradala pošto joj je petardu u ruke dala rođena baba, ali je dosadašnjom istragom utvrđeno da je u pitanju bila nepažnja i nesrečažžćan slučaj. Protiv starice, barem za sada, neće biti podneta krivična prijava.

– Policija treba da uzme izjave od roditelja, a tužilaštvo treba da odluči šta će dalje u ovom slučaju. Do tada, neće biti krivičnih prijava. Na babinoj odeći pronađeni su tragovi od petarde – rekao je navodno izvor “Informera”.

Komšije porodice Filipović kažu da ova familija nikada nije bila problematična i da je devojčica povređena nesrećnim slučajem.

– Baba je podizala i svoju i komšijsku decu i unučiće i nikada se ništa slično ranije nije desilo. Uvek je vodila računa o deci, brinula o njima. Eto, nesmotrenost je učinila svoje i devojčica je ostala bez dela šake – kaže pomenuti izvor blizak istrazi i dodaje da istražitelji nisu imali puno posla.

izvor: telegraf