Gostujući u emisiji Život grada na Radio televiziji Novi Pazar predsjednik Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije Novi Pazar Husein Memić analizirao je aktuelnu političku situaciju i događaje u Novom Pazaru i regionu. Memić je između ostalog kazao i da svečana sala za veselja u zgradi Islamske zajednice u centru grada ponižava svakog muslimana te da Islamska zajednica odavno više nije u službi vjernika.

„Moj djed je četrdeset godina radio u Islamskoj zajednici. Ja i moja porodica pamtimo to lijepo vrijeme kada je Islamska zajednica bila servis vjernika, kada su svi širili vjeru bez interesa i dinara nadoknade za to. Danas imamo unutar zgrade islamskih ustanova nekakve banket sale gdje će se slušati Aca Lukas, Merima Njegomir i raznorazne pjevačice. Sve to ponižava svakog muslimana. Meni je žao što veliki alimi koji su u toj vjerskoj zajednici, a koji pune džamije kritikuju muziku a sada idu na otvaranje te banket sale i ćute. Alimi su izgubili autoritet. Oni su pod starhom Zukorlićeve ekipe. Pogledajte zgradu na trgu, stavili su kubad da izgleda kao vjerski objekat kako bi neko ko dođe sa strane rekao MashAllah. Pitam se kome ide kirija od silnih lokala iz te zgrade. Nikako da čujemo izvještaj Islamske zajednice o prikupljenom novcu i gdje taj novac ide“, rekao je Memić.

A. Ni.

5 KOMENTARA

 1. Srusiti ovo ruglo sa gradskog trga i trg vratiti kome i pripada – gradjanima Novog Pazara a narocito deci i mladima !

  • Posteno bi bilo da se ti malo vratis u skolu da naucis da pises pa posle da komentarises a sto se tice kockarnica, tu si u pravu, posle Zukorlica, to je najvece zlo koje je pogadja Pazar !

 2. Za skolu ne haj dok je vas pismenih nema zime .a mi nepismeni valjda cemo se nekad opismenit ……a i ako toga ne bude bar necemo kupovat diplome ,nama je prece postenje nego vasa pismenost.

 3. Dokle ce trajati ovo “guslanje”?… uvek jednu te istu pricu imate,zadenite malo i zapojas ljudi.Nelegalna gradnja…blaa blala..
  Ko Gradi!? Zasto Gradi? Jel se na vakufu gradi!? Jel to pripada IZ? Imal ona nekakve obaveze?Koliko objejkata je izgradila IZ za siromasne?Kako izlazi nakraj sa DVIJE HILJADE OBROKA DNEVNO!! …o tome pisite!Budite pokretaci pozitivne energije …
  Vi koji se budite uz “pevaljke” moralisete o tome kako ce se restoran iznajmljivatii?
  ? ??!!!

Comments are closed.