Klub malog fudbala Novi Pazar iza sebe ima najuspešniju polusezonu u istoriji kluba.

Devet pobeda, remi protiv veoma jake Nove Pazove i jedan jedini poraz od moćnog Ekonomca bili su dovoljni za deobu druge pozicije na tabeli. Novopazarci su na gostovanjima zabeležili sve pobede, a njihova dva igrača Veroljub Vukadinović i Milan Mutavdžić našli su se na spisku selektora Gorana Ivančića za poslednje okupljanje u 2017. godini. Sve ovo su rezultati za respekt, a ukoliko se zna da su postignuti u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji oni dodatno dobijaju na težini. Uz igrače i upravu koja se na sve načine trudila da obezbedi adekvatne uslove za rad svom timu, jedan od najzaslužnijih za ove rezultate je i trener Vladan Cvetanović. Ipak, kao grom iz vedra neba odjeknula je vest – popularni Vlajče je posle istorijskog uspeha napustio klupu tima iz dvorane ‘Pendik’! Spekulacije su danas dobile potvrdu kada je specijalno za naš sajt, alfa i omega Novog Pazara, Enes Delić rekao da je ova vest tačna:

– Vladan Cvetanović nije više trener našeg kluba, a razlozi za to su finansijske prirode. Mi trenutno nismo u mogućnosti da dovedemo jednog ili dva igrača koja bi predstavljala pojačanje i to je bio najveći problem. I dalje tvrdim da bolji trener i veči profesionalac ne postoji u zemlji, rastali smo se prijateljski i svi iz kluba mu želimo sreću i uspeh u daljem toku karijere – rekao je Delić, a na pitanje ko bi mogao da bude novi trener Novog Pazara dao je sledeći odgovor:

– Trenutno tražimo trenera koji bi mogao da nasledi Cvetanovića na klupi – zaključio je Enes Delić.

Nadamo se da će uprava tima iz dvorane ‘Pendik’ uspeti da se izbori sa nastalom situacijom i da će Novi Pazar i na proleće nastaviti sa fenomenalnim rezultatima koji su potrebni, kako ovom gradu, tako i srpskom futsalu.

izvor: Futsal Balkan