Trener fudbalera Novog Pazara Neško Milovanović rekao je da nema prostora za kalkulacije i da njegova ekipa mora pokušati da ostvari pobedu protiv Radnika u Surdulici, u utakmici 34. kola Super lige Srbije, odnosno četvrtog kola plej-auta za opstanak.

“Svaka utakmica nam je kvalifikaciona i momci to moraju da shvate. Idemo na pobedu, a to može da stvori i određeni pritisak. Pokušaćemo da ostvarimo po mnogima nemoguću misiju, ali znam koga vodim i verujem da će igrači shvatiti ono što im govorim u svlačionici”, rekao je Milovanović.

Radnik je treći u plej-aut grupi i ukupno 11. na superligaškoj tabeli sa 22 boda, dok je Novi Pazar poslednji sa 13.

“U prvom delu prvenstva, vodio sam Radnik u pobedi nad Pazarom u Surdulici od 3:1. Imaju uzlaznu putanju posle dolaska trenera Sima Krunića, vezali su tri pobede sa dobrom gol razlikom. S druge strane, mi smo delovali korektno protiv Spartaka u Subotici (1:2), ali u fudbalu te niko ne pita kako si igrao”, naveo je Milovanović.

Trener Pazaraca zbog kartona neće moću da računa na kapitena Jovicu Vasilića, a za tim ne konkurišu ni nedovoljno oporavljeni Luka Sinđić i Lazar Pajović, koji je posle operacije prepona počeo da trenira.

“Videćemo koliko može i Miloš Krstić. Za tim konkuriše 13 fudbalera, ali svi mi, kao i igrači koji ostanu u Pazaru, treba da budemo jedna porodica. Optimista sam, igrao sam u timovima koji su osvajali titule i znam šta znači moranje. Nekada je to moranje i lepo, a ja se nadam da će tako biti u nedelju uveče u Surdulici”, kazao je Milovanović.

Utakmica između Radnika i Novog Pazara igraće se sutra od 19 časova na Gradskom stadionu u Surdulici.

M. Minić