Vučićevića ne dotiču kritike! Meni čaršija ne sastavlja tim…

1
534

Trenera Nebojšu Vučićevića ne dotiču kritike dela novopazarske javnosti!

Radnički je 2. oktobra prošle godine pobeđen na Gradskom stadionu (1:0), danas se navršava pet meseci od te utakmice, poslednje u kojoj je Novi Pazar upisao tri boda?

Na drugu i dugu seriju, od osam uzastopnih prvenstvenih poraza, u subotu je osvajanjem boda u duelu s Metalcem stavljena tačka. Nezavisno od imena rivala i mesta odigravanja utakmica sad je pred Nebojšom Vučićevićem i njegovim stručnim štabom mnogo složeniji zadatak – traže se pobede.

Imali ste dovoljno vremena da sumirate utiske iz prethodna dva kola. Osvojen je bod, koliko se takav učinak poklapa s vašim ciljevima i željama?

– Utakmica sa Zvezdom bila ja takva da smo bez četvorice, petorice standardnih igrača prosto morali da pribegnemo nešto defanzivnijoj varijanti i u tom trenutku odigrali koliko smo mogli. U takvim okolnostima, htenjem i borbenošću bio sam prezadovoljan. Što se tiče utakmice s Metalcem, imali smo mnogo dobrih momenata, bilo je i lepih poteza. Jedino čime sa nezadovoljan je rezultat. Nismo pobedili, a mogli smo i najlepše bi bilo da se to desilo u nadoknadi vremena. Imali smo tada i ranije mnogo šansi, ali nije bilo sreće, što ne znači da je u nastavku lige neće biti. Kad se sve sabere i oduzme, ne mogu da kažem da smo tu utakmicu odigrali fenomenalno – nismo, ali da smo bili dobri u pojedinim trenucima i odlični – jesmo.

Često ističete da je za Novi Pazar svaka utakmica do kraja šampionata kvalifikaciona. Hoćete li i preostale ,,kvalifikacione” mečeve igrati kao s Metalcem?

– Najvažnije je da smo prekinuli niz poraza. Na dobrom smo putu, mnogo je utakmica pred nama, a ide i prepolovljavanje bodova. Probaćemo u preostalih sedam kola do plej-auta da osvojimo što više bodova, a kad se razlika između nas i ostalih konkurenata za opstanak bude smanjila na dva, tri ili četiri boda, učinićemo sve da tad budemo najbolji. Ako se u ovom periodu dogodi još koji poraz neće biti smak sveta. Uostalom, ukoliko bi se sad podelili bodovi, Borac i OFK Bačka bi nam bežali samo dva boda, što nije nenadoknadiva razlika. Naprotiv.

Deo fudbalske javnosti sklon je kritici i izražava nezadovoljstvo zbog nešto defanzivnijeg pristupa utakmicama. Kako reagujete na takve poruke?

– Novi Pazar će igrati kako ja želim, a ne kako bi drugi. Prekinuli smo seriju poraza, koju nisam napravio ja, nego drugi treneri. Važna nam je podrška publike koja razume fudbal, u Novom Pazaru je ogromna većina takva. Bili su uz nas protiv Metalca, verujem da će ih u sredu u meču sa Voždovcem biti još više. Ne možemo da igramo kao Barselona, pojedincima ni Murinjo ne bi bio dobar. Kao da se zaboravlja da smo ekipu selektirali sa skromnim finansijskim sredstvima, da nismo imali dovoljno novca da dovedemo još jednog špica. Nije ovo nikakav alibi, probaću sve varijante za klub najbolje. Teško dajemo golove, a nama su potrebne pobede, i zato razmišljam o formaciji sa dva špica.

izvor: Zurnal

1 KOMENTAR

  1. Pustiti coveka da radi svoj posao, jesenji treneri Pazara, kojima su silni “strucnjaci” iz uprave sastavljali tim, zavrsili su brzo karijeru, Uske je dobar strucnjak i ima punu podrsku pravih navijaca naseg Novog Pazara !

Comments are closed.