Ovo je Range Rover Velar

0
407

Kao što su i najavljivali, u Land Roveru su pripremili novi Range Rover model u SUV-coupe formi, i to kao odgovor na slične modele iz BMW-a i Mercedesa.

Njegovo ime će biti Range Rover Velar (što je naziv koji su koristili prototipovi prvog Range Rovera krajem šezdesetih godina), dok će promocija za medije biti održana 1. marta. Šira javnost će ga videti nedelju dana kasnije na sajmu automobila u Ženevi.

U pitanju je vozilo koje će se u gami ovog proizvođača smestiti između modela Evoque i Range Rover Sport, a u prodaji će se pojaviti još tokom ove godine.

Po sadašnjim informacijama, Range Rover Velar ima bliske rođačke veze sa Jaguarom F-Pace, sa kojim deli Jaguar Land Rover IQ platformu.

Britanci najavljuju da će ovaj novi model postaviti nove standarde za Range Roverov stajling, enterijer i upravljivost. U vesti se navodi da će Velar između ostalog imati i veliki panoramski krov i InControl Touch Pro infotainment sistem.

Što se motora tiče, u gami će se naći četvorocilindrični i šestocilindrični benzinski i dizel motori, ali i V8 benzinski agregat sa kompresorom za SVR verziju. Takođe, pominje se i mogućnost plug-in hybrid verzije kao i električna varijanta.

Sve verzije Velara će imati pogon na sva četiri točka, a proizvodiće se u Solihull fabrici u Velikloj Britaniji.