Nova Varos – Kako prenosi novovaroški portal zlatarinfo tročlana komisija predložila je raspodelu tri miliona dinara poreskih obveznika Nove Varoši namenjenih za sufinansiranje projekata javnog informisanja na teritoriji ove opštine, a konačan sud doneće predsednik opštine Radosav Vasiljević. Prema pisanju ovog portala devet medija – novine, radio i TV stanice i portali, od 18, koliko ih je učestvovalo na zimus raspisanom konkursu, dobiće novac iz budžeta opštine podno Zlatara.

Komisija je, prema nezvaničnim rezultatima, u utorak predložila raspodelu sredstava: 900.000 dinara za „Varoške novine“, 700.000 za TV Priboj, po 350.000 Radio-Zlataru i Glasu zapadne Srbije iz Čačka, 250.000 za PP medija iz Prijepolja, 200.000 za TV „Melos“ iz Kraljeva, po 100.000 Agenciji „Beta“ iz Beograda i TV „Ekran Sandžak“ iz Novog Pazara, a 50.000 dinara za Udruženje slepih i slabovidih iz Užica. Ipak, konačnu odluku doneće predsednik opštine.

U komisiji za sprovođenje postupka dodele finansijskih sredstava iz budžeta SO Nova Varoš u 2017. godini za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti informisanja bili su predstavnici novinarskih udruženja – Biljana Kuzmanović iz Užica i Vladimir Ilić iz Čačka i Milinko Šaponjić, član Opštinske uprave.

Kao i u sličnim prilikama, čula su se prva reagovanja, uglavnom nezadovoljstva na predložene sume, ali i čuđenja na „ključ raspodele“ i kako su se na spisku našli neki mediji za koje ovde malo ko zna. Negoduje se i što će pare dobiti oni koji „s mene na uštap“ pokrivaju novovarošku opštinu, površno obrađuju teme, uglavnom birane po svom nahođenju, a zanemaruju čitave delatnosti i oblasti života.

Ono što prvo para oči poznavaocima medijske scene u Novoj Varoš jeste novac opredeljen pojedinim medijima za koje realno malo koji građanin ove opštine zna da uopšte postoje. Međutim kako se radi još uvek o nezvaničnim informacijama, mada ne sumnjamo u istinitost i obaveštenost portala zlatarinfo, ne želimo još uvek iznositi svoj zvaničan stav o raspodeli, sačekaćemo da dobijemo rešenje pa ćemo se nakon toga oglasiti kao neko ko u znatnoj meri utiče na kreiranje medijske slike i društveno političkog života ove varošice.

Izvor: Zlatarinfo i PP Media