Škoda proizvela 13 miliona motora

0
187

Kompanija ŠKODA AUTO je proizvela 13 miliona motora. Istovremeno, u fabrici motora u Mladoj Boleslavi se razvija proizvodnja novog agregata 1,0 TSI. Ovaj motor spada u red motora sa tri cilindra EA 211.

Kompanija proizvodi ove motore u četiri varijante snage. Motor sa četiri ventila po cilindru i blokom od aluminijuma, ističe se kompaktnim dimenzijama i veoma kultivisanim i tihim hodom.

Proizvodnja motora u centralnoj fabrici ŠKODA AUTO u Mladoj Boleslavi datira od 1899. godine, kada su osnivači marke, Vaclav Klement i Vaclav Laurin, proizveli prvi motor namenjen za motocikl.

„13 miliona agregata koji su proizvedeni u kompaniji ŠKODA AUTO je otelotvorenje inženjerskih veština i znanja naših radnika,“ kaže Mihael Oeljeklaus, član upravnog odbora kompanije ŠKODA AUTO koji je odgovoran za oblast proizvodnje i logistike. „Naša centralna fabrika važi za proizvodnju koja ima najviše tradicije u proizvodnji motora. Početkom proizvodnje motora sa tri cilindra TSI reda EA 211 otvaramo sledeće poglavlje ove uspešne tradicije.“

Izvor: Skoda-auto.rs