Facebook testira opciju “Discover People”

0
279

Društvene mreže malo, malo pa imaju neke novitete i promene. Instagram konstantno dodaje nove opcije za Stories, a i Facebook sada ima opciju “Discover People”.

I dalje je u fazi testiranja, pa samo pojedini iOS i Android korisnici su mogli da pristupe opciji na kratko, ali i ti pojedinci već imaju veoma jasna mišljenja o promenama, prenosi MTV.

Discover People je upravo ono što vam zvuči da jeste. To je alat koji vas povezuje sa ljudima sa kojima nemate apsolutno nikakav kontakt niti išta zajedničko.

Na primer, kada gledate listu predstojećih događaja takođe možete da vidite profile ljudi koji idu na neki od tih događaja.

Takođe, ova opcija olakšava da pronađete ljude na Facebooku koji rade u istoj kompaniji kao vi ili ako živite u istom komšiluku.

Kada koristite Discover People, nećete videti one koji su vam već prijatelji, jer je očigledno cilj da nađete sasvim nove sa kojima nikako niste povezani.

Iz Facebooka kažu da se ne radi o ugrožavalju bilo kakve privatnosti. Sve je u povezivanju.

“Često je teško saznati nešto o ljudima oko tebe, bilo da je u pitanju početak novog posla, članstvo u novoj grupi, odlučivanje o tome da li želiš na neki događaj ili ne, ili selidba u novo mesto”, rekli su u objavi.

“Da bismo to olakšali, počinjemo sa novom opcijom u meniju More koja se zove Discover People, koja može da pomogne da otkriješ više o osobama sa kojima imaš nešto zajedničko tako što ćeš potražiti njihove profile”.

Zvuči dobro u teoriji, a vreme će pokazati koliko je dobra ili loša ova opcija.

izvor: N1