Facebook Live uvodi filtere za video

0
739

Izgleda da su u Facebooku primetili vrtoglavi rast popularnosti konkurentske mreže Snapchat, pa sad, u starom maniru, čine sve da ponude nešto slično.

Naime, Snapchatu je popularnost naglo porasla nakon što su omogućili brojne zabavne filtere koje su korisnici šerovali o internetu i drugim društvenim mrežama. Radi se o različitim maskama, poput one psa koji plazi jezik, duge koja izlazi iz usta i brojnih sličnih.

Facebook je odlučio da se obračuna sa tim.

Na konferenciji VidCon u četvrtak su najavili da će korisnici koji koriste filtere aplikacije MSQRD svoje radove moći odmah da objavljuju na Facebooku, direktno iz aplikacije. Inače, MSQRD je dospela u vlasništvo Facebooka još u martu i od tada rade na unapređenju tehnologije.

NA iOS-u bi se ova opcija trebao da bude dostupna za nekoliko nedelja a još nema podataka za Android.

Facebook Live ima u planu da omogući korisnicima streaming videa uživo s još jednom osobom. Opcija bi trebalo da bude omogućena kasnije ovoga leta, a sve u svrhu što interaktivnijeg korišćenja mreže.

Osim toga, velike stranice, posebice medijski kanali, moći će da rasporede kad će se video uživo emitovati što će olakšati i komunikaciju s pratiteljima.

izvor: N1