Volkswagen opoziva 67.000 primeraka modela Caddy

0
350

Kako prenosi Tanjug, nemački proizvođač automobila Folksvagen opoziva oko 67.000 lakih komercijalnih vozila “kedi” širom sveta, proizvedenih između 2012. i 2013. godine. Folksvagen je povukao vozila zbog toga što je moguće da se daljinskim upravljačem za otvaranje vrata pokrene i motor automobila, piše nemački list Velt.

Ustanovljeno je da je moguće upaliti motor automobila daljinskim upravljačem, a ako je vozilo ostavljeno u brzini ono bi moglo samostalno da se pokrene, navodi list.

Kako prenosi agencija Rojters, 67.000 vozila koja će biti opozvana, uključujući i 20.800 automobila u Nemačkoj, čini oko polovine od 132.900 “kedija” prodatih prošle godine u svetu, prema podacima kompanije.

Zbog ovog problema, Folksvagen je već pozvao vlasnike 20.800 vozila u Nemačkoj da dođu u servise, kako bi se uklonila mogućnost paljenja automobila preko daljinskog upravljača namenjenog, inače, samo za otključavanje vozila. Pogođena su vozila proizvedena od sredine 2012. do januara 2013. godine, navodi se u saopštenju. Vlasnicima “kedija” se preporučuje da vozila ne ostavljaju u brzini prilikom parkiranja, već da koriste samo ručnu kočnicu.

Portparol kompanije je izjavio da je Folksvagen primio reklamacije od kupaca, ali da nema saznanja o nesrećama koje je izazvao taj problem, navodi britanska agencija.

Izvor: Tanjug.rs