Ekipa Novog Pazara posle brojnih odlazaka igrača tokom zimske pauze vredno treniraju za nastavak sezone u Superligi i spremaju se da potpišu ugovore sa novajlijamaNovi Pazar umnogome će promeniti sastav tokom zimske pauze.
Ekipu su napustili Predrag Pavlović (Suduva) i Siniša Stevanović (Željezničar), kao i donedavno ustupljeni Radoš Protić (Rad) i Miroljub Kostić (Borac). Ugovori su istekli Slobodanu Vukoviću i Ivanu Obrovcu, a pozajmica Stefanu Aškovskom.
Klub je završio saradnju i sa Ivanom Todorovićem i Jovanom Damjanovićem, dok su Vladimir Radivojević i Marko Đalović u potrazi za inostranim angažmanom.
Ipak, Pazarci vredno rade i spremaju se za nastavak takmičenja u Superligi. Čelnici ekipe doveli su prvo pojačanje, a u planu su još dvojica novajlija.
Na startu prelaznog roka, Pazar je ozvaničio jednoipogodišnju saradnju sa reprezentativcem Kirgistana Tamirlanom Kozubajevim. Taj 21-godišnji štoper stigao je iz litvanskog Granitasa.
“Kozubajev će nam se priključiti 25. januara, posle turnira bivših republika SSSR u Sankt Peterburgu”, najavio je sportski direktor Pazaraca Denis Kadirić.
On je dodao da će se pazarski superligaš narednih dana dodatno pojačati.
“U toku su pregovori sa ofanzivnim vezistom tuzlanske Slobode, ali ne bih otkrivao o kojem igraču je reč. Razgovoramo i sa bivšim igračem niškog Radničkog Antonom Zemljanuhinom, koji ima unosne ponude iz Azije”, rekao je Kadirić.
Trener fudbalera Novog Pazara Zoran Marić kaže da se treba pomiriti s odlascima nekih prvotimaca.
“U odnosu na početak priprema, bilo je odlazaka na koje nisam računao. Neki od tih igrača su bitni za našu igru, ali s tim moramo da se pomirimo. Nekoliko fudbalera je na probi, voleo bih da kroz kontrolne utakmice vidim kakvi su im dometi. Uprava pokušava da obezbedi pojačanja, videćemo koliko će uspeti”, rekao je Marić.
Trener je naglasio da se trenutno najviše radi na fizičkoj pripremi igrača i da su u tom cilju privremeno angažovani Vladan Popović i Marko Stojanović.
“Zadovoljan sam, radi se o kvalifikovanim stručnjacima. Stojanović je obavio početna testiranja, na redu je drugi deo. To su neke novine po pitanju fizičke spreme fudbalera i sportista. S obzirom da je pao sneg, manje se bavimo igrom ili taktikom. Svestan sam, ipak, da je to samo segment i da postoje određeni limiti u igračkom kadru”, ocenio je trener Novog Pazara, koji je prvi deo Superlige okončao na 12. poziciji sa 24 osvojena boda.