– Generalni sekretar FK Novi Pazar Redžep Korać izjavio je večeras gostujući na Regionalnoj televiziji da FK Novi Pazar beleži najbolje rezultate u Istoriji kluba ali i da će u ponedeljak dobiti licencu za evropska takmičenja.

“Za nama je sezona koja će ostati upisana u istoriji kluba. Ako pobedimo u Subotu imaćemo rekordan broj bodova a to je skoro 50” rekao je Korać i dodao da se ovaj klub do skoro borio za opstanak.

Prema njegovm rečima dosadašnja gol razlika je bila minus 20 a sada je plus deset.
“Savladali smo po prvi put Crvenu Zvezdu i sasekli joj put ka tituli. Nismo ostali dužni ni Partizanu jer smo jedina ekipa koja je ostala neporažena ekipa od Šampiona države. Sve to dovoljno govori koliki je uspeh našeg kluba rekao je on.

On je podsetio da je Pazar uspeo da izbori 17 bodova na gostovanjima i da su pobede bile ubedljive.
“Ova, najuspešnija sezona u istoriji kluba je rezultat od 2008 godine kada je Novi Pazar zacrtao ulazak u Jelen Super ligu, a najveću zaslugu za to ima Ministar Rasim Ljajić ali i gradska uprava, gradonačelnik Meho Mahmutović i Predsednik Nedžad Dragolovčanin” rekao je Korać.

Ono što ostaje da se žali prema rečima Generalnog sekretara jeste to što se ispustio ulazak u Evropu a to bi bilo veoma značajno jer obezbeđuje značajna finansijska sredstva za funkcionisanje kluba.
“Novi Pazar nije odustao, mi u ponedeljak dobijamo licencu za Evropska takmičenja a da li će Vojvodina uspeti ili neće uspeti da reši finansijske probleme koji nisu mali, ne znam želim im sreću. Ali, ako oni ne budu uspeli mi ćemo ići u evropu” generalni sekretar i dodao da ako se ne ode ove godine ići će se naredne.

On je podsetio da je FK Novi Pazar od 2008 godine napravio velike reziltate “tu su stadion, tereni kao i drugi uslovi. FSS nas je pohvalio juče na sednici za organizaciju mečeva i to je veliki podsticaj. Jeste nas kažnjavala disciplinska komisija i oštećeni smo ali šta je tu je”.

Ono što smo započeli a nastavićemo ove godine jeste rad sa omladinskim programom. Novi Pazar će potpisati sponzorski ugovor sa kompanijom Adidas i od sledeće sezone nosiće njihovu opremu.