Popularne društvene mreže Facebook i Instagram od ranih jutarnjih časova imaju problema sa radom, pa korisnici iz celog sveta ne mogu da pristupe svojim profilima.

Nemogućnost povezivanja sa Facebookom i Instagramom zatekla je jutros i korisnike u Srbiji, koji su u deo svoje jutarnje rutine odavno uvrstili pregledavanje aktuelnosti i osvežavanje profila na društvenim mrežama.

Facebook, baš kao i Instagram koji se nalazi u njegovom vlasništvu, nema samo problema sa verzijama namenjenim račuanarima, već su ove društvene mreže nedostupne korisnicima i putem aplikacija za tablete i smartfone. Ukoliko pokušaju da otvore aplikacije, korisnici će moći da vide samo starije podatke, dok je učitavanje novih aktuelnosti onemogućeno.

Za to vreme konkurentski Twitter uspešno profitira. Tako je jedan od najpopularnijih haštagova na toj društvenoj mreži onaj u vezi sa padom Facebooka. Priliku su iskoristili i brojni tviteraši kako bi zbijali šale na račun Facebooka i Instagrama, ali i na račun naše opterećenosti društvenim mrežama.