Novi Pazar – Izlaznost na današnjim izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina bila je 37 odsto na teritoriji Sandžaka. Međutim ono što je činjenica jeste da je najmanja izlaznost zabilježena u najvećim gradovima Sandžaka a to su Novi Pazar i Prijepolje.

izlaznost

Prema proceni CESID-a po gradovima, u Novom Pazaru, gde je izlaznost bila svega 31 odsto, lista za Bošnjake, Sandžak i muftiju osvojila je 52 odsto glasova, a Bošnjačko jedinstvo 47,99 odsto.
U Priboju Bosnjaško jedinstvo osvojilo je 56,5 odsto, a lista za Bošnjake, Sandžak i muftiju 41 procenat.
U Prijepolju 61,6 odsto je glasalo za listu za Bošnjake, Sandžak i muftiju, a 37,4 odsto za Bošnjačko jedinstvo.
U Sjenici je pobedila lista Bošnjačko jedinstvo sa 59,5 odsto glasova, ispred liste za Bošnjake, Sandžak i muftiju koja je osvojila 40 odsto glasova.
U Novoj Varoši lista za Bošnjake, Sandžak i muftiju osvojila je 67,5 odsto, a lista za Bošnjačko jedinstvo 31,8 procenata.
U Tutinu lista za Bošnjačko jedinstvo osvojila je 71 odsto glasova, a lista za Bošnjake, Sandžak i muftiju 29 procenata.

U dva najveća grada Sandžaka, Novom Pazaru i Prijepolju, izlaznost je bila najmanja sa 31, odnosno 31,80 odsto, a najveća u Sjenici sa 50 i Tutinu sa 43 odsto.

3 KOMENTARA

  1. Koga jos zanimaju muftija i Suljo, ovo su bili lzbori za nacionalne lopove i borba za 800.000 eura koliko dobijaju “pobednici” !

    • Neznam šta se htjelo reći ovim tekstom i komentar DADA idu u istom nerazumljivom cilju.Ako si Bošnjak onda si trebao da glasaš.Mala izlaznost je prisutna kod svih nacionalnih manjina i može se reći da su Bošnjaci u vrhu što se tiče izlaznosti.A dado i skupina oko njega mislim da nemaju osjećaj da pripadaju nekoj naciji,neznam zbog čega.

  2. 69 % koji nisu izasli na izbore a bili upisani u biracke spiskove.Ovo treba da pokaze nasim liderima i lidercicima sta ih ocekuje na sledecim izboorima.OPSTA APSTINENCIJA!
    Memic moze svasta da laprda ali, neka zna, da ce i on ,kao i ostali biti pometeni sa politickog vasarista.

Comments are closed.