Novi Pazar – Potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić i Mirjano Andić , direktorica Republičkog Zavoda za zaštitu spomenika kulture boravili su u Novom Pazaru povodom zajedničkog nastojanja gradske I lokalne vlasti da centralne lokacije u najužem centru grada rekonstruišu, oplemene načine prijemčivim posetiocima. Ideja je da se, prema rečima gradonačelnika dr Meha Mahmutovića “ uradi puno toga ali da nakon svih radova stara čaršija Novog Pazara sačuva prepoznatljiv duh I istorijski pečat”.

_DSC3340

“Očekujemo pomoć stručnjaka iz Zavoda , kako bi smo zajednički, uz pomoć naših arhitekata oplemenili prepoznatljive lokacije parka I stare čaršije. Oplemeniti ove lokacije I učiniti ih atraktivnim posetiocim, velika je stvar, a svemu tome prethodi izrada projektne dokumentacije”, izjavio je Mahmutović pred novinarima.

Iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture poručuju da sve ovdašnje lokacije I objekti pripadaju građanima, gradu Novom Pazaru I Republici.

_DSC3462

“Ideja je sačuvati staro gradsko jezgro. Prema projektu, tvrđava će delom biti pretvorena u letnju pozornicu. Za kompletno preuređenje potrebna su zajednička sredstva I zajednički rad. Nastojimo da grad procveta, a da na drugoj strani sačuva autentičnost”, kazala je Andrićeva tokom posete po obilasku pomenutih lokacija.

Po izradnji dugoročnog projekta deo grada od Stare čaršije prema Gradskom parku I bedemu dobiće sasvim novi izgled.

Sandžakhaber

2 KOMENTARA

  1. Treba vratiti prvobitni izgled tvrđave u Novom Pazaru, kada to kažem mislim da treba izgraditi i drugu kulu na tvrđavi koja je porušena, takođe svi zidovi tvrđave trebaju se izidati a u staroj čaršiji treba vratiti kaldrmu, koja još uvek egzistira u svim velikim evropskim gradovima!

  2. srpska seherzada ne ucestvuje na ovim izborima ali mnogo obecava kako bi mu uspela prevara.
    laz,sve je bila LAZZZZ!

Comments are closed.