Srpska atletičarka Amela Terzić osvojila je zlatnu medalju u trci na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tampereu, a do ovog rezultata došla je uz obaranje tri rekorda.

image

Amela Terzić je stazu pretrčala za četiri minuta, pet sekundi i 69 stotinki, što je njen novi lični, nacionalni i šampionata.

Iako je u prvoj kvalifikacionoj grupi bila treća sa vremenom 4:14.62, Terzićeva je u borbi za odličje bila raspoložena za rekorde.  Uz osvojeno zlato, ispunjena je i norma za Svetsko prvenstvo u Moskvi.

6 KOMENTARA

 1. Lijepo bogami Sandzakhaberovci, i vi kao ovi sa RTS-a “srpska atletičarka”?! Ne mogu da vjerujem kakav smo mi sandzaklije i bošnjaci narod, da sami sebi jamu kopamo i prihvatamo nametanje da budemo “srbi”. :O

  • pa sa kojom se zastavom slikala, za koju reprezentaciju se takmici??? Nije ni turska atleticarka! Haj sto ovaj nas narod moze dokon da prica! Ta izjava se odnosi na pripadnost reprezentaciji, ne nacionalnost! Nemojte sve gledat kroz veru i naciju, devojka je odlican sportista i ne treba niko da joj se mesa u to!

   • Ti si glup covek, ako si uopste Pazarac? Ona nije srpkinja čoveče, ona je BOŠNJAKINJA-gradjanka i državljanka Srbije, tako da je ispravno bilo da napišu “atletičarka Srbije”, tako bi se i moglo prihvatiti, ali ti si očigledno priglup da bi primetio tu ogromnu razliku između ta dva pojma. A i nisi jedini, ima vas puno takvih, sto svesno prihvatate da ste srbi, a deklarišete se kao Bošnjaci. Smešno stvarno.

    • Mozes ti meni da pojasnis i obijasnis sta je Bosnjak, jer se ta rec pojavila u vasem recniku pre 3-4 god ??

 2. sve mi suze potekle kada sam videla kako to nasa Amela sa lakocom ostavila sve iza sebe…divno !! Ona je na putu da bude ono sto je Novaku u tenisu..bas je zlatna I svaka joj cast kada znamo kako ta nasa omladina pored svih problma koje su prolazili I prolaze imaju Boziju ljubav I zelju da budu najbolje u svemu cega se dotakno.
  Amela bas si me dobro rasplakal ali suze radosnice !

Comments are closed.