Naslovna Featured Istaknuto 200 miliona za zaobilaznicu

200 miliona za zaobilaznicu

200-miliona-za-zaobilaznicu

Za nastavak radova na zaobilaznici u Novom Pazaru opredeljena su sredstva od 200 miliona dinara. Uz sredstva predviđena za eksproprijaciju iznos predviđen za zaobilaznicu premašiće dva miliona evra.

U ovaj projekat i njegovu realizaciju intenzivno je uključen Rasim Ljajić koji sa vrhom države i nadležnim ministarstvom intenzivno pregovara kako bi Novi Pazar dobio zaobilaznicu a grad postao rasterećen izmeštanjem dela saobraćaja.

Ovo je za Radio televiziju Novi Pazar potvrdio član nadzornog odbora JP ‘Putevi Srbije’ Bajram Omeragić.

”Za ova sredstva je pregovarao Rasim Ljajić. On već duže vremena radi na ovom projektu sa vrhom države i nadležnim ministarstvom. Juče je održana sednica Nadzornog odbora JP ”Putevi Srbije” i ja sam na jednoj od poslednjih sednica predložio da cifra od 200 miliona bude predviđena za nastavak obilaznice oko Novog Pazara. Svoi građani su upoznati kakav je problem sa zakrčenjem saobraćaja u našem gradu i mogu da kažem da je juče na sednic i usvojena odluka da Putevi Srbije finansiraju, po planu i programu za iduću godinu sa 200 miliona dinara, a sredstva će biti upotrebljena za finansiranje izgradnje zaobilaznice oko Novog Pazara. Sa ciform koja će ići i za eksproprijaciju to će zapravo biti oko dva miliona evra za nastavak naše zaobilaznice i za rešenje jednog ogromnog problema sa kojim se suočavaju građani Novog Pazara a to su ogromne gužve u centru grada. Kad se bude završila zaobilaznica mi ćemo moći da deo saobraćaja izmestimo iz grada za teška vozila i određena vozila koja nije neophodno da prođu kroz centar grada svakodnevno da bi mogli građani lakše da komuniciraju” kazao je Omeragić za RTV Novi Pazar.

Razgovarala: Senada Kalić

Exit mobile version