Naslovna Sandžak Novi Pazar 100 godina gimnazije u Prijepolju

100 godina gimnazije u Prijepolju

Novi Pazar – Prijepolje -U sredu 20 novembra na dan kada je 1913 godine kralj Petar I karađorđević doneo ukaz o osnivanju gimnazije u prijepolju. Prijepoljska gimnazija obilježiće vijek postojanja. Svečana akademija biće održana u Domu kulture u Prijepolju a program su pripremali profesori i učenici gimnazije.

prijepolje gimnazija

Po riječima nadlježnih cijela školska godina 2013-2014 biće posvećena godišnjici. Za mart 2014 godine se priprema monografija gimnazije. Po rečima direktora ove škole Ljubomira Šuljagića biće raspisan literarni i likovni konkurs na temu 100. godina moje škole.
“Već je gotova u rukopisu zbirka literarnih radova učenika gimnazije tako da će i to biti realizovano kazao je Šuljagić i najavio kviz koliko poznajem moju školu”.
Šuljagić je kazao da će u dogovoru sa muzejom u Prijepolju biti organizovana “izložba dokumenata koja će sadržati sva dokumenta škole u prostorijama ove škole”.
U planu je da ulica pored gimnazije u prijepolju ponese ime ove ustanove. A prijepoljska gimnazija će se naći i na poštanskoj markici.

izvor.Sandžakhaber

Exit mobile version