booking-Photographer

Koliko puta vam se u životu desilo da ugledate neverovatan prizor i zažalite što nemate fotoaparat da zabeležite taj trenutak? Predstavljamo vam deset fotografija koje pokazuju upravo to – neprocenjive trenutke iz svakodnevice uhvaćene okom kamere. Uživajte!

1. Katapultiranje u poslednjem trenutku

1

 

Pilot se katapultira samo nekoliko trenutaka pre nego što mu se avion srušio i raspao se na komade u zastrašujućoj eksploziji. Incident se desio u Alberti u Kanadi.

2. Granata kao vatromet

2

 

Vojne vežbe u Južnoj Koreji zvuče zloslutno u vreme kada ceo svet bruji o mogućem ratu između Severa i Juga, ali ova fotografija eksplozije granate na vežbama u Seulu oduzima dah.

3. Šest munja udara istovremeno

3

 

Munje i gromovi uvek su zahvalni za fotografisanje, ali trenuci poput ovog udara šest munja na jezeru Mičigen ne viđaju se svaki dan.

4. Olimpijski Mesec

4

 

Mesec se diže iznad Olimpijskih igara u Londonu tačno tako da se uklopi u prepoznatljive olimpijske krugove, praveći trougao nalik kuglama sladoleda.

5. Duga na kraju puta

5

 

Kao u filmu: Duga na kraju puta u bespućima američkih pustinja podseća na neke filmove Vima Vendersa, ali je nastala zahvaljujući činjenici da se tu srećom našao fotoreporter Rojtersa.

6. Hod iznad Nijagare

6

 

Od ovoga se ledi krv u žilama: Akrobata i avanturista Nik Valenda iz čuvene akrobatske porodice Valenda prelazi Nijagarine vodopade preko užeta.

7. Potopljeni tobogan u Nju Džerziju

7

 

Nekadašnje mesto vratolomne zabave postaje jeziv simbol razarajuće moći prirode: Tobogan iz lunaparka u Sisajd Hajtsu u Nju Džerziju poplavljen je posle naleta uragana Sendi, koji je uništio postolje na kojem je stajao.

8. Oči od sapunice

8

 

Sećate li se mehurića od sapunice iz mladosti? Verovatno se i vama desilo da se nakad nameste na nekom zanimljivom mestu, ali niste uspeli to da fotografišete kao ova korisnica mreže “reddit.com”.

9. Gužva u saobraKVA!ju

9

 

Saobraćaj u Žeđijangu u Kini morao je da se zaustavi da bi prošlo više od 5.00 patki preko puta.

10. Baci kosku!

10

 

Snouborder Tajler Čorlton bacio je kolegi kosku kakva se retko viđa!