Završnica Festivala stvaralaštva mladih

Novi Pazar – Novopazarski Kulturni centar će ove nedjelje organizovati završnicu ovogodišnjeg Festivala stvaralaštva mladih.

Uz prigodan program na svečanosti će najuspješnijim učesnicima osnovnih i srednjih škola biti dodjeljene plakete.

Tokom proteklog mjeseca u Kulturnom centru svoje talente i vještine prikazali su učesnici Festivala stvaralaštva mladih novopazarskih osnovnih i srednjih škola. Kroz takmičarske večeri ovu ustanovu kulture prošao je veliki broj mladih učesnika i posetilaca. U završnici Festivala organizovane su polufinalne i finalne večeri, a najbolji su imali priliku da se predstave i širem auditorijumu na menifestaciji organizovanoj na Gradskom šetalištu za Dan grada. Na završnom događaju plakete će biti uručeno najboljima u svim konkurencijama.

Humanost organizatora u dogovoru sa predstavnicima škola ovog puta je presudila da sve predviđene nagrade za Festival pripadnu učesnicima sa posebnim potrebama osnovne škole “Desanka Maksimović”, odnosno članovima Društva za pomoć osobama sa posebnim potrebama.

Kulturni centar, kako je rečeno, već sada će početi pripremu sledećeg Festivala stvaralaštva mladih u cilju podizanja kvaliteta. I na škole apeluju da sa decom rade tokom školske godine kako bi Festival kod šire publike dobio na još većem značaju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO