Zavod za javno zdravlje i trideset radnih mesta za lekare u Novom Pazaru!

drzavni sekretar

Novi Pazar – Novi Pazar će uz podršku Ministarstva zdravlja u toku 2014. godine zaokružiti realizaciju projekta osnivanja i funkcionisanja Zavoda za javno zdravlje, saopšteno je nakon sastanka gradonačelnika , dr Meha Mahmutovića sa državnim sekretarom u Ministarstvu zdravlja, Perišom Simonovićem u Novom Pazaru. Osim toga bilo je reči o situaciji u Domu zdravlja, Opštoj bolnici I Gerontološkom centru. Dogovor oko operativnih stvari, a u skladu sa Uredbom o osnivanju Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru, vođen je, prema rečima državnog sekretara, Periše Simonovića, u nekoliko pravaca.

„Adaptacija prosotora koji će se privesti nameni, odobravanje adekvatnih kadrovskih rešenja i obezbeđivanje opreme za funkcionisanje Zavoda samo su neki od segmenata saradnje na relaciji Ministarstvo – lokalna samouprava. Zavod se već nalazi u mreži zdravstvenih ustanova i zavređuje da tu priču privedemo kraju zarad potreba ljudi koji žive ne samo u Novom Pazaru već i u čitavom regionu. “

Uz podršku Ministarstva zdravlja, grad je samo tokom ove godine obezbedio radna mesta za trideset mladih lekara, a prema rečima gradonačelnika, dr Meha Mahmutovića, očekuje se proširenje sistematizacije koje bi omogućilo nova zaposlednja u zdravstvenom sektoru, odnosno ekzistenciju za još novopazarskih porodica.

„ Razgovarali smo o svemu onome što je kroz različite institucije potrebno učiniti kako bi grad i Ministarstvo zdravlja zajednički stvorili bolje uslove za zaštitu svih pacijenata, odnosno obezbedili kvalitetniju uslugu korisnicima zdravstvene zaštite. Naišli smo na izuzetnu podršku i verujem da ćemo vrlo brzo realizovati dogovoreno. Bolja zdravstvena usluga je jedan od prioriteta i svi dogovori su sklopljeni u tom kontekstu “, rekao je Mahmutović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO