Za istoriju ! Roma 10 od 10 ! Komentator SKY-a Adema Ljajića poredio sa Pirlom i Del Pjerom ! (video)

42

Da je neko najzagriženijim navijačima Rome na početku sezone rekao da će njihov omiljeni tim u prvih 10 kola osvojiti maksimalnih 30 bodova, mislili bi da to ne može da se desi ni u snovima ! Ali desilo se na javi ! Roma je novi rekorder serije A, tako što je postala prva ekipa u istoriji Kalča koja je u prvih 10 utakmica pobedila svih 10 ! Još jedan rekord su večeras postavili. Postali su prvi tim koji je u prvih 10 kola serie A primio samo 1 gol ! 

Prvo poluvreme utakmice u Rimu bilo je jako monotono, bez ijedne šanse. Glavni krivci takvog scenarija bili su igrači Kijeva koji su napravili totalni bunker.

Drugo poluvreme nije donelo ništa novo. Roma je napadala, a Kijevo se branio i to jako dobro. Da podsetimo, ekipa iz Verone je jako neugodan protivnik Rimljanima (u posdlednje 3 utakmice su im dali samo 1 gol, a u poslednje dve izgubili ). Napadi Rome su se redjali jedan za drugim, a glavnu ulogu u svakom napadu rome imao je naš Adem Ljajić, koji je zaista centralna figura Rome od kako je Toti povredjen. Nije dobra igra Ljajića promakla ni komentatoru SKY sporta koji ga je nekoliko puta nazvao “novi Pirlo” i “novi Del Pjero”.

Igrači u žutim dresovima su u nekoliko navrata provocirali igrače Rome time što su previše zadržavali igru i situacija na terenu je bila dosta napeta. Ključalo je i na tribinama svaki put kad bi gosti imali neki prekid koji je predugo trajao.

A onda 68 minut. Adem Ljajić je započeo akciju Rome, sjajno je pronašao slobodnog Florencija u šesnaestercu protivnika, a ovaj uposlio Boriela koji je sa peterca loptu pospremio u gol Kijeva! Vodila je Roma 1:0 i tada je bilo jasno da su veoma blizu neverovatne serije pobeda, kakvu do sada ni jedna ekipa u istoriji italijanskog fudbala nije imala !

I tako je i bilo. Roma je na kraju ipak slavila rezultatom 1:o i time zabeležili svoju 10 -u pobedu iz isto toliko mečeva. I dalje su prvi na tabeli sa maksimalnih 30 bodova uz 24 postignuta gola a primljen samo 1 ! Prate ih Napoli i Juventus sa po 25 bodova i taj trio je označen kao najozbiljniji trojac za osvajanje Skudeta ove godine.

Roma iduće kolo gostuje u Torinu, istoimenoj ekipi i ukoliko pobedi na toj utakmici, imaće jako dobru priliku da napravi još fantastičniji niz, jer onda naredne dve utakmice igraju kući i to sa dosta slabijim ekipama, Sasuolom odnosno Kaljarijem.

 

SandzakHaber.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO